Klaipėdos miesto valdžia – aiški | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS MIESTO VALDŽIA – AIŠKI

Ketvirtadienį uostamiestyje galutinai sudėliota miesto valdžia. Taryba paskyrė naujojo  savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojus bei patvirtino komitetų sudėtis.


 

Pirmadienį Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas pradėjęs eiti Saulius Budinas jau turi pavaduotojus. Skiriant juos, staigmenų nebuvo. Miesto taryba pasisakė už siūlytas kandidatūras.

Kaip ir skelbta, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojais paskirti į miesto tarybą išrinkti liberalė narė Alina Velykienė ir „Rusų aljanso“ narys Aleksandras Michailovas. Šias pareigas jie ėjo ir praėjusios kadencijos metu.

Prieš paskyrimą kandidatai prisistatė tarybos nariams. A.Velykienė pabrėžė, kad jos veikla visą gyvenimą buvo susijusi su skaičiais ir planavimu.

A.Michailovas tvirtino, kad stengsis gerinti Miesto ūkio departamento veiklą.

„Reikia peržiūrėti, kaip specialistai dirba su gyventojais. Stengtis, kad šie juos gintų. Miesto ūkis yra nuolatinis darbas“, – pabrėžė pavaduotojas.

Dėl administracijos direktoriaus pavaduotojų vyko slaptas balsavimas. Už A.Velykienės kandidatūrą pasisakė 22 tarybos nariai, prieš – septyni, susilaikė – vienas.

A.Michailovo kandidatūrą palaikė 23 tarybos nariai. Prieš pasisakė 6, susilaikė – vienas.

Darbą pavaduotojai pradės nuo gegužės 18 dienos. Iki to laiko jie turi atsisakyti tarybos nario mandato.

S.Budinas tvirtino, kad jo pavaduotojų kuruojamos sritys nedaug keisis. Pasikeitimus turės patvirtinti miesto taryba.

Pavaduotojams buvo patvirtintas ir 40 proc. atlyginimo dydžio priemokos už darbą viršvalandžių metu. Dėl jos tarp tarybos narių kilo diskusijos. Kai kurie tam prieštaravo.

Pareiginė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo alga siekia apie 1,3 tūkst. eurų per mėnesį, atskaičius mokesčius. Priemoka sudaro 506 eurus, atskaičius mokesčius. Tai iš viso savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas gauna apie 1,8 tūkst. eurų per mėnesį.

S.Budinas atkreipė dėmesį, kad savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo pareiginė alga yra mažesnė už departamentų direktorių.
„Piramidė turi stovėti teisingai“, – pabrėžė direktorius.

Tarybos narys Vytautas Čepas atkreipė dėmesį, kad galima nustatyti priemoką iki 50 proc. Jis siūlė taip ir padaryti, tačiau vėliau siūlymą atsiėmė.

„Šis darbas yra be išeiginių, sunkus. Atsipalaiduoti nėra kada. Žinau, nes pats užėmiau panašias pareigas. Žmonės pradirba po 9-10 val. per dieną. Dėl to jiems reikėtų skirti maksimalų priedą“, – tvirtino V.Čepas.

Tarybos narys Rimantas Didžiokas atkreipė dėmesį, kad jei yra tiek darbo, gal reikėtų įsteigti dar vieną pavaduotojo etatą. Tada nereikėtų skirti priemokų.

Tačiau S.Budinas paaiškino, kad Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius, atsižvelgiant į gyventojų skaičių, gali turėti tik du pavaduotojus.

GALERIJA

  • Alina Velykienė
  • Aleksandras Michailovas
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

SD

Sau išmokas už paisirodymus kitiem už algą,SUPER

prašymas

Priesakai naujai Tarybai, politikams ir merui: palikite ramybėje išpuoselėtą Miesto sporto centro, Sportininkų namų pastatą Daukanto gatvėje . Ar Jums ne gėda dėl užgaidų, ar tikitės, kad esate kaip savo namų kieme????Ar moralu, pagaliau ekonomiška sugalvoti ir pakeisti pastato paskirtį?

Visiems aišku

Taip ir turėjo būti, o ne kitaip. Valio... Viskas savo vietose...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS