Pažeme švilpė kariškių orlaivis | KaunoDiena.lt

PAŽEME ŠVILPĖ KARIŠKIŲ ORLAIVIS

Klaipėdos rajono sodininkai antradienį net pritūpė iš išgąsčio, išvydę pažeme, virš namų stogų švilpiantį karinį sraigtasparnį.

Karinių oro pajėgų sraigtasparnis AS-365 "Dauphin" virš Gargždų sodų ir Dovilų miestelio prašvilpė antradienio pavakarę.

"Važiavau namo, staiga prieš akis, virš Laukų gatvės, išvydau pažeme skriejantį sraigtasparnį. Tai galėjo būti apie 16.45 val. Dabar šalia Gargždų esančiuose soduose tiesiama vandentiekio trasa. Tuo metu dirbę darbininkai net švilptelėjo, susižvalgę tarpusavyje tarstelėjo – gal karas prasidėjo?" – pasakojo įvykio liudininkai.

KAM nuotr.

Karinis orlaivis nudūmė tiesiai į Gargždų pusę. Greitis buvo didokas, o sraigtasparnis, ne specialisto akimis, skrido septynių ar devynių aukštų namo atstumu nuo žemės.

Greitis buvo didokas, o sraigtasparnis, ne specialisto akimis, skrido septynių ar devynių aukštų namo atstumu nuo žemės.

Pranešimų ar visuomenei skirtų žinių apie karines pratybas Klaipėdos rajono savivaldybė nebuvo gavusi. Nieko apie pažeme laigančius orlaivius nežinojo ir Dovilų seniūnijos darbuotojai.

Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Štabo viršininkas pulkininkas leitenantas Ramūnas Titenis stebėjosi, kad karinio sraigtasparnio skrydis sukėlė tokį ažiotažą.

"Žmonės dažniausiai prašo, kad renginių metu kas nors virš galvų praskristų. O čia atvirkštinė reakcija. Keista. Pratybos vyksta kone kiekvieną dieną, gyventojams ne visuomet tai skelbiama. Jei tai gali sukelti nepatogumų žmonėms, platinami pranešimai", – sakė Štabo viršininkas.

Pasitikslinęs, kas ir kodėl laigė virš Gargždų sodų, R.Titenis paaiškino situaciją.

"Niekas nenukrito, niekas nenukentėjo. Tikiuosi, Kulių kaimo gyventojams buvo daugiau džiaugsmo nei nepatogumų. Patikslinome duomenis ir informuojame, kad antradienį ir trečiadienį tame rajone vyko planinės Lietuvos kariuomenės vienetų pratybos naudojant orlaivius. Minėtas sraigtasparnis galėjo būti Karinių oro pajėgų sraigtasparnis AS-365, kuris vykdė paramą pratyboms. Skrydis buvo susijęs su užduočių vykdymu žemuose aukščiuose. Trečiadienį pratybos buvo tęsiamos. Stengiamasi neskristi virš gyvenamųjų vietovių. Jei vykdomi skrydžiai galėjo trikdyti netoli esančių gyvenviečių gyventojus, atsiprašome", – situaciją išaiškino R.Titenis.

Sutartį dėl trijų sraigtasparnių "Eurocopter" AS-365 "Dauphin" įsigijimo Lietuvos kariuomenė su bendrove "Eurocopter" pasirašė 2013 m. spalį. Bendra sraigtasparnių projekto vertė – apie 52 mln. eurų.

GALERIJA

  • Pažeme švilpė kariškių orlaivis
  • Pažeme švilpė kariškių orlaivis
KAM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (17)

orlaivis

Aš tai būčiau kitaip skridęs

Apmaudas

Jei skrido pazeme - reiskia skrido traukydamas elektros laidus ir skalbiniu virves.

SS

"Greitis buvo didokas!!" A tas rasytojas matavo sraitasparnio greiti ??))))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS