Pertvarka Klaipėdos rajono savivaldybės administracijoje sukėlė nerimą: tvyro įtampa | KaunoDiena.lt

PERTVARKA KLAIPĖDOS RAJONO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJOJE SUKĖLĖ NERIMĄ: TVYRO ĮTAMPA

Naujoji Klaipėdos rajono valdžia numato pertvarką savivaldybės administracijoje. Tačiau darbuotojų profesinė sąjunga šiuos planus vertina skeptiškai ir mano, kad tuo siekiama sugriauti gerai dirbančią struktūrą.

Profsąjunga nepatenkinta

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos darbuotojų profesinė sąjunga viešai prabilo apie numatomą struktūros reformą.

Esą rajono savivaldybės administracija Lietuvos savivaldybių indekso reitinge nuolat vertinama aukštais balais, 2013 m. ir 2019 m. jai įteiktos "Auksinės krivūlės".

Profesinės sąjungos atstovų teigimu, naujai atėjusiai rajono valdžiai turbūt norisi visa tai sugriauti.

Pertvarka planuojama pagal bendrovės "Civitta" už 12 tūkst. eurų atliktą savivaldybės darbo organizavimo vertinimo analizę ir rekomendacijas.

"Bendrovė "Civitta" atliko auditą ir pateikė išvadas. Tos išvados buvo pristatytos darbuotojams ir profsąjungai. Dabar prasidės derybos. Kai kas būsima pertvarka nepatenkinti. Tik ar yra kada buvę, kad profsąjungos būtų patenkintos? Bet manau, kad ta pertvarka bus gana minimali", – tvirtino Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Įsigalios po pusmečio

Darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Laima Tučienė teigė, kad siūlomos rekomendacijos dėl administracijos skyrių ir seniūnijų pribloškė, nes jos esą nėra niekaip pagrįstos – nei pagal įstaigos tikslus ir uždavinius, nei pagal skyrių funkcijas ir jų pasidalijimą, nei ekonomiškai.

Esą vietoj 23 struktūrinių padalinių liks tik 15 skyrių, kurių funkcijų sujungimas gana keistokas (pvz., Sveikatos apsaugos ir Kultūros, Civilinė metrikacija taps Paslaugų skyriaus dalimi).

"Reforma kirs ir kaimui. Žadama gerokai sumažinti seniūnijų darbuotojų skaičių, o aplinkos tvarkytojus, valytojus numatyta perkelti būsimos įmonės Gargžduose pavaldumui. Ji iš "centro" prižiūrėtų visas seniūnijas, seniūnams paliekant tik "dispečerių" vaidmenį. Siūloma atleisti nemažą skaičių tiek administracijos darbuotojų, tiek ir ūkio personalo", – kalbėjo L.Tučienė.

Esą jau parengtas rajono mero potvarkis, pagal jį  reforma įsigaliotų nuo kitų metų gegužės 1 d., tad artimiausiu metu turi būti priimtas atitinkamas politikų – rajono savivaldybės tarybos sprendimas.

Atleis tik dešimtadalį?

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijoje, kurioje dirba 327 darbuotojai (iš jų 48 proc. seniūnijose), esą tvyro didelė psichologinė įtampa, nepasitikėjimas, žmonės kasdien patiria stresą, negali ramiai dirbti dėl neaiškios ateities.

"Savivaldybėje įtampa atsirado pavasarį, kai po rinkimų pradėjo dirbti nauja administracijos vadovybė ir mero komanda. Jau nuo pirmo susitikimo pradėta kalbėti, kad pinigų nėra, kad galbūt reikės eiti nemokamų atostogų, mažinti asignavimus. Atlyginimai nėra suplanuoti lapkričio–gruodžio mėnesiams, nors rajono biudžetas yra gana gerai renkamas", – tvirtino L.Tučienė.

Profesinės sąjungos pirmininkė tvirtino, kad darbuotojai nėra nusiteikę prieš permainas, bet esą jie nemato, kokią ekonominę naudą ta pertvarka duos.

"Atleisti planuojama apie 10 proc. darbuotojų, tai yra bus naikinama maždaug 30 etatų. Šiuo metu 12 etatų yra "tuščių", dar šeši žmonės yra pensinio amžiaus, tad manau, kad tas mažinimas nebus labai skausmingas. Kalbant apie atleidimus, tai jie tikrai bus minimalūs. Nematau, ko čia labai reikėtų nerimauti", – teigė B.Markauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Nida

Kažin koks skaidrumas perkant paslaugas iš uab "Civitta" už 12000 eur? Kaip žinom visa Mero komanda suformuota iš buvusios ūkio ministerijos "šutvės", kuri buvo išspirta iš ten kompleksiškai ir yra pridariusi didelių nuostolių valstybei dėl neteisėto pripažinto darbuotojų valymo. Dabar tie darbuotojai teismų grąžinami į pareigas su solidžiomis kompensacijomis. Tačiau svarbiausia, kad ši "šutvė" ir ūkio ministerijoje naudojosi uab "Civitta" paslaugomis. Kaip dabar sakoma galimai sutapimas :)

Kas

Na žurnalistų lygis su tuo "esą".. Skamba kaip pasityčiojimas. Rašo, bet nežino ką. Tai gal reikėtų pasidomėti? Šiaip tai sugriauti nesunku, tik pastatyti sudėtinga. O naujoji valdžia imituoja darbą

Komentatorė

Pertvarka reikalinga norint įdarbinti savus. Štai du mero patarėjai įdarbinti be jokio konkurso, paskirti priedai saviems nors pinigų nėra :D sugriauti lengviau nei sukurti, o komentuoti dar paprasčiau...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS