Pėsčiųjų tako atnaujinimas Taikos prospekte: komisija rangovams turėjo pastabų | KaunoDiena.lt

PĖSČIŲJŲ TAKO ATNAUJINIMAS TAIKOS PROSPEKTE: KOMISIJA RANGOVAMS TURĖJO PASTABŲ

Pėsčiųjų tako atnaujinimas Taikos prospekte pagaliau baigtas. Darbus įvertino priėmimo komisija, kuri didesnių pretenzijų rangovams neturėjo, tačiau, panašu, galutiniai taškai dar nesudėti. Teks patvarkyti gėlynus ir vandalų jau suniokotą daugiafunkcę aikštelę.

Pėsčiųjų tako ruožas Taikos prospekte nuo Sausio 15-osios iki Kauno gatvės turėjo būti atiduotas vertinti iki gegužės, tačiau reikalai užsitęsė.

Atnaujintą pėsčiųjų taką Taikos prospekte komisija vertino tik penktadienį.

Dienraščio duomenimis, komisija objekto priėmimo aktą pasirašė, tačiau dar nėra techninio prižiūrėtojo parašo.

Tad pėsčiųjų takas dar neperduotas savivaldybei.

Vertintojams užkliuvo iki galo nesutvarkyti gėlynai, taip pat reikia sutvarkyti vieną daugiafunkcę stotelę (prie Taikos pr. 55), kurią jau spėjo suniokoti vandalai.

1,2 km ilgio pėsčiųjų ir pusketvirto metro pločio dviračių takams Taikos pr. nuo Sausio 15-osios iki Kauno gatvių atnaujinti prireikė beveik pusantrų metų.

Darbininkai ne tik nutiesė naujus pėsčiųjų ir dviračių takus, sutvarkė želdynus, atnaujino apšvietimą, pastatė suolus bei šiukšliadėžes, bet ir įrengė automobilių aikšteles, kuriose telpa 170 mašinų.

Projekto vertė – 3,4 mln. eurų, iš kurių ES apmokės didžiąją dalį – apie 2,4 mln. eurų, o apie 0,2 mln. eurų prisidės valstybė.

Maždaug 0,8 mln. eurų teks sumokėti iš Klaipėdos biudžeto.

Vis dėlto reikėjo papildomai pinigų gėlynams  aptverti bei dar vienai klombai sutvarkyti prie Taikos g. 33 namo, taip pat drenažui įrengti prie Taikos g. 49 namo. Iš viso – 21 tūkst. eurų.

Tikimasi, kad šį objektą miestui pavyks perduoti dar šią savaitę.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Sakura

KaIP PARAZITAI TOKIĄ GRAŽIĄ EGLĘ IŠROVĖ PRIE TOPO CENTRO AR BŪTINAI TURI BŪT TIK TIE PATYS MEDELIAI

Rumpiškės projektas

Tai mūsų pinigu išvogimas. Savivaldybė tiksla pastatė :išvogti 500geros kokybės medžių. Išvogė. Užbetonavo kiemus. Organizavo karčio salas. Dabar rajone tik smardė, karštis ir dvokas nuo šiukšliadežių ekskrimentams. Tas prijektas yra nusakstkma savivaldybės veikla. ....

Klaipėdietis

Gal kas iš atsakingų pareigūnų prisipažins neatlikęs pareigų ir labai pasistengs, kad būtų sutvarkyta ir nuolat prižiūrima ar pašalinta šiukšliadėžė, stovinti už remontuojamo Dangės skvero tvorelės iš Arkos pusės, prie Biržos tilto. Šiandien Valstybės diena, mieste daugybė žmonių, o čia - šiukšlynas,,, Dar baisiau atrodo daug įvairių atliekų konteinerių, pastatytų ties pačiu įėjimu einant į Jono kalnelį. Tie konteineriai kupini, atviri, o šalia - dar krūvos kartono, vėjas nešioja šiukšles... Ar ta vieta - pati tinkamiausia konteineriams, jei ten nuolat betvarkė...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS