Pėsčiųjų takui Melnragėje – Odesos vardas | KaunoDiena.lt

PĖSČIŲJŲ TAKUI MELNRAGĖJE – ODESOS VARDAS

Uosto direkcijai atmetus siūlymą Kruizinių laivų terminalo teritoriją pervadinti Ukrainos uostamiesčio Odesos aikšte, Klaipėdos savivaldybės Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisija rado kitą sprendimą. Odesos vardu siūloma pavadinti naująjį pėsčiųjų taką Melnragėje.

Anot Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovo Algio Latako, "Klaipėdos kruizinių laivų terminalas (Klaipėda Cruise Vessel Terminal) yra žinomas pavadinimas, visame pasaulyje viešinamas ir reklamuojamas nuo 2004 m., kai uoste buvo pastatyta specializuota kruiziniams laivams skirta krantinė".

Esą jo pavadinimo pakeitimas ar papildymas sukeltų painiavą ne tik tarptautiniu, tačiau ir vietiniu lygiu.

A.Latako įsitikinimu, Klaipėdoje yra daug kitų vietų, tinkamų Odesos vardui įamžinti.

Vakar susirinkusi Klaipėdos savivaldybės Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisija vienbalsiai rado kitą sprendimą.

Šis Odesos tako pavadinimas nebus įtrauktas į registrą, nes aplinkinėje teritorijoje nėra nei sklypų, nei adresų.

Odesos vardu siūloma pavadinti naująjį pėsčiųjų taką Melnragėje, kuris turėtų būti vadinamas Odesos taku.

"Gražu, simboliška ir tinkama vieta", – reziumavo Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisijos narė, istorikė Zita Genienė.

Tiesa, šis Odesos tako pavadinimas nebus įtrauktas į registrą, nes aplinkinėje teritorijoje nėra nei sklypų, nei adresų.

Jei šio ketvirtadienio posėdyje Klaipėdos taryba pritars, naujasis Melnragės pėsčiųjų takas bus vadinamas Odesos taku.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

Aha

Ir vėtrungę nepamirškit ten išdrožt, tokią kaip pieštukas be jokių apvalumų, plokščią, nutarkuotą su prierašu ir idiotukės smailu: NAGLEIKIENĖ.

Kad davė, tai ir drybtelėjo

Ne tik nemokamų berniukų-rubuiliukų kiekvieno skoniui ir apetitui už ačiū užmetė for free, dar barščių bus ant kiekvieno kampo, kur stovės plačiaveidė su gerai pragerta kakarine ir prarūkyta gerkle, kad galėtų garsiai baubti, kad iš jos 6 vaikų kiekvieno biologinis tėvas vis kitas todėl ji beveik selekcininkų svajonių idealas, todėl kažkoks nežymus takiukas ties strategiškai svarbia uosto vieta tik iliustruoja faktą: pavyko, pagaliau pavyko, pramušti nauji narkotikų tranzito keliai ir tiekimo grandinė bus atnaujinta gana sėkmingai, - kaina minimali - naujoms plačiaveidėm po stakaną vodkės ir adjos, merginos, čia nusibodot, vokiečiai seniai matė plačiasnukes su viedrais burokų.

begs Jonaskur

Amen lietuvos nebera viskas keiciama i ukrainietiskus pavadinimus pakeiskit ir vilniaus vardatai but saunu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS