Pilies tiltą remontavo ir naktimis | KaunoDiena.lt

PILIES TILTĄ REMONTAVO IR NAKTIMIS

Statybininkams atsirūgo noras paspartinti Pilies tilto remontą. Specialistai buvo pradėję dirbti ir naktimis, tačiau veikla tamsiuoju paros metu truko trumpiau nei savaitę. Naktiniu remontu pasipiktino gyventojai.

Statybininkams atsirūgo noras paspartinti Pilies tilto remontą. Specialistai buvo pradėję dirbti ir naktimis, tačiau veikla tamsiuoju paros metu truko trumpiau nei savaitę. Naktiniu remontu pasipiktino gyventojai.

Įmonės „Hidrostatyba“ statybos direktorius Vaidotas Balčytis pasakojo, kad šiuo metu baigiamas montuoti Pilies tilto pakėlimo mechanizmas. Šiuos darbus numatoma atlikti iki mėnesio pabaigos.

Spalio pradžioje tilto pakėlimo mechanizmas jau bus išmėgintas. Iš pradžių bandymus norėta spėti atlikti per rugsėjį. V.Balčytis patikino, kad toks laiko skirtumas tolesniems darbams įtakos neturės.

Montuojant tilto pakėlimo mechanizmą, kartu yra tvarkomi ir šaligatviai, tinkuojami statiniai, įrengiami elektros tinklai.
V.Balčytis tvirtino, kad darbai vyksta pagal planą. Nukrypimų nėra. Kaip ir kalbėta anksčiau, tilto remontas finišuos iki Kalėdų.

„Kito plano nėra. Turėsime spėti“, – pabrėžė vadovas.

Pilies tiltą bandyta remontuoti ir naktį. Tamsiuoju paros metu buvo atliekami metalinių konstrukcijų suvirinimo darbai. Tačiau naktinė veikla truko neilgai – mažiau nei savaitę.

„Gyventojai pradėjo skųstis, kad triukšmaujame. Turėjome nutraukti naktinį darbą. Naktys tuo laiku buvo šiltos, butų langai praviri ir gyventojai girdėjo triukšmą“, – tvirtino vadovas.

Pasak V.Balčyčio, kilus gyventojų nepasitenkinimui, darbai buvo perplanuoti. Buvo sustiprintos pajėgos – įdarbinta daugiau žmonių.

Šiuo metu yra dirbama dviem pamainomis. Suvirinimo darbai atliekami nuo 6 iki 23 valandos.

„Taip viskas susireguliavo. Tokiu tempu dirbsime, kol baigsime suvirinimo darbus“, – teigė vadovas.

V.Balčytis aiškino, kad darbo tempas buvo pakeistas ne todėl, jog atsiliekama nuo grafiko.

„Matėme, kad galime paspartinti darbus, ir tai padarėme. Norėjome garantuoti, jog vėliau nevėluosime. Atsilikimo
nebuvo“, – pabrėžė vadovas.

Numatoma, kad eismas Pilies tiltu bus atidarytas per Kalėdas. Statinio kapitalinis remontas ir jo prieigų sutvarkymas atsieis 11,5 mln. litų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Reikėjo

vasarą dirbti naktimis o ne dabar.Kuomet išgirstu apie naujas rekonstrukcijas Klaipieduoj visad suima nerims kad daba tai jau remontuos dešimt metu..Akurat panašia ir būn

SUSIJUSIOS NAUJIENOS