Pilies tilto darbininkai nepaliko | KaunoDiena.lt

PILIES TILTO DARBININKAI NEPALIKO

Dedami paskutiniai Pilies tilto ir jo prieigų remonto akcentai. Liko baigiamieji darbai. Atlikus juos, bus pradėta rengti dokumentacija objekto pripažinimui tinkamu naudoti.

Dedami paskutiniai Pilies tilto ir jo prieigų remonto akcentai. Liko baigiamieji darbai. Atlikus juos, bus pradėta rengti dokumentacija objekto pripažinimui tinkamu naudoti.

Šiems metams Pilies tilto ir jo prieigų remonto darbų buvo likę atlikti nedaug. Jų vertė siekė apie 270 tūkst. litų. Šie darbai artėja finišo tiesės link.

Rangovai jau išasfaltavo aikštelę, kur stovėjo statybiniai vagonėliai, perdažė tilto konstrukcijas. Dažai nubėgo, nes atliekant darbus buvo netinkamos oro sąlygos.

Išmontuojamas ir laikinasis pėsčiųjų ir dviratininkų tiltelis, kuriuo klaipėdiečiai naudojosi, kai eismas Pilies tiltu buvo uždarytas.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros įgyvendinimo poskyrio vedėja Vaida Lendraitienė pasakojo, kad dar reikia suderinti ir tilto automatiką.

"Darbų buvo likę nedaug, tad jie sparčiai artėja prie pabaigos", – tvirtino vedėja.

Pasak V.Lendraitienės, dar apie 20 tūkst. eurų teks išleisti papildomiems darbams. Tarp jų – sąlygų gerinimas neįgaliesiems. Jie pageidavo daugiau plytelių neregiams, nei buvo numatyta projekte.

Šie darbai dar nėra nupirkti. Procedūros truks apie mėnesį.

Užbaigus darbus, bus rengiama dokumentacija Pilies tilto pripažinimui tinkamu naudoti. Nors eismas statiniu atidarytas, objektas dar nėra oficialiai priduotas.

Eismas Pilies tiltu buvo atvertas prieš tris mėnesius. Pagrindinis statinio ir prieigų tvarkymas truko devynis mėnesius. Darbai buvo baigti anksčiau nei numatyta sutartyje.

Prieš beveik 40 metų statyto Pilies tilto kapitalinis remontas ir jo prieigų sutvarkymas iš viso atsiėjo 12,9 mln. litų. Į šią sumą įskaičiuoti ne tik darbai, bet ir projekto rengimas, techninė priežiūra.

Statinio atnaujinimui išleista milijonu litų mažiau nei buvo numatyta. Sutaupyti pavyko, nes nereikėjo atlikti kai kurių darbų.

GALERIJA

  • Pilies tilto darbininkai nepaliko
  • Pilies tilto darbininkai nepaliko
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS