Pinigai sportuojantiems vaikams sukiršino uostamiesčio politikus | KaunoDiena.lt

PINIGAI SPORTUOJANTIEMS VAIKAMS SUKIRŠINO UOSTAMIESČIO POLITIKUS

Sportuojančių vaikų krepšelį įvedę miesto politikai ketvirtadienį taip ir nesutarė, kad paskui jaunuosius sportininkus į privačius klubus turi „eiti“ milijonas litų, ar gerokai mažiau.

Sportuojančių vaikų krepšelį įvedę miesto politikai ketvirtadienį taip ir nesutarė, kad paskui jaunuosius sportininkus į privačius klubus turi „eiti“ milijonas litų, ar gerokai mažiau.

Miesto tarybos nariai nesiginčydami patvirtino sportininko krepšelio lėšų skirstymo tvarką – šis žingsnis yra vienas paskutiniųjų uostamiesčio sporto sistemos reformoje.

Jo esmė ta, kad už sportuojančių vaikų treniruotes būtų mokama iš miesto biudžeto – klubui ar treneriams skiriama tiek pinigų, kiek vaikų jie ugdo. Patvirtintas ir sportininko krepšelio dydis, kuris ir „eis“ paskui vaiką.

Numatoma, kad pradinio rengimo grupėje (pirmuosius trejus metus) krepšelio dydis vienam sportuojančiam vaikui per mėnesį sieks iki 63 litų, meistriškumo ugdymo grupėje (ketvirti-septinti sportavimo metai) – iki 81 lito, meistriškumo tobulinimo grupėje (aštunti-devinti sportavimo metai) – iki 99 litų.

Numatoma, kad sportininkų krepšeliams kitais metais bus skirta kiek daugiau nei 1 mln. litų. Skaičiuojama, kad vidutinis krepšelio dydis gali siekti 81 litą, tad pinigų turėtų užtekti 1,1 tūkst. vaikų treniruotėms.

Tačiau nuogąstaujama, kad pažadai gali netapti realybe, nes iš to 1 mln. litų reikės „išimti“ apie 400 tūkst. litų ir juos skirti iš reorganizuojamų biudžetinių sporto įstaigų atleistų darbuotojų išeitinėms kompensacijoms. „Sportininkų krepšelis dėl to nesumažės, tačiau faktas tas, kad jį gautų mažiau vaikų“, - teigė Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjas Mantas Bagočius.

Ugdymo ir jaunimo reikalų komiteto pirmininkas Saulius Budinas siūlė protokoliniu pavedimu nurodyti savivaldybės administracijai kitų metų biudžete papildomai rasti tuos 400 tūkst. litų darbuotojų išeitinėms kompensacijoms, kad pinigų nereikėtų naudoti iš numatytų sportininkų krepšeliams.

„Kitų metų biudžetą tvirtinsime tik kitais metais, dar net nežinome, kokios pajamos planuojamos, o jūs jau nurodinėjate, kur išleisti pinigus“, - S.Budinui replikavo Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius.

Jo žodžiai nepatiko Klaipėdos mero pavaduotojui Vytautui Čepui, kuris vadinamas vienu iš sporto reformos tėvu. „Mes ir turime teisę tiesti rankas į miesto biudžetą. Jį tvirtina miesto taryba, tad jau dabar ir galime pradėti jį formuoti“, - atrėžė vicemeras.

Tačiau daugeliui politikų taip pat nepatiko mintis jau dabar numatyti, kad kitų metų biudžete 400 tūkst. litų būtų suplanuoti darbuotojų išeitinėms kompensacijoms.

Todėl galiausiai sutarta savivaldybės administracijai tik rekomenduoti sudarant kitų metų biudžetą įvertinti jo galimybes, o esant tinkamoms, numatyti 400 tūkst. litų išeitinėms kompensacijoms.

„Visi puikiai žinome, kad jei iškart nenurodome tiksliai, tai ir negauname tai, ko norime“, - pareiškė V.Čepas, leisdamas suprasti, kad kitų metų biudžete tikrai nebus numatyti papildomi 400 tūkst. litų darbuotojų išeitinėms kompensacijoms, o tai reiškia, jog tokia suma sumažės sportininko krepšelio lėšos.

„Tačiau net ir tada sportuojančių vaikų, paskui kuriuos „eis“ krepšelis, bus daugiau nei dabar“, - dievagojosi M.Bagočius.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Euronews

BE KOMENTARŲ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS