Plaukimas į Nidą apkarto: vietoje pramogos – silkės statinėje pojūtis | KaunoDiena.lt

PLAUKIMAS Į NIDĄ APKARTO: VIETOJE PRAMOGOS – SILKĖS STATINĖJE POJŪTIS

Laivu į Nidą sugalvoję šeštadienį vardan pramogos nuplaukti klaipėdiečiai dvi valandas jautėsi kaip kankinimo kameroje. Karštis ir abejotinas saugumo reikalavimų laikymasis privertė juos skųstis, o kai kurie keleiviai pareikalavo grąžinti pinigus už kelionę atgal, nes į uostamiestį nusprendė grįžti autobusu.

Šeštadienis buvo karštas. Pasiplaukiojimas laivu turėjo tapti gaivia ir neįprasta pramoga. Laivo „Benas“ reklama viliojo puikia poros valandų pramoga, kol iš Klaipėdos jis plauks iki Nidos.

„Siaubas mus apėmė jau tada, kai pradėjome plaukti. Karštis – nepakeliamas, visi langai uždaryti, kondicionierius neveikia. Visos sėdimos vietos užimtos ir dar 14 žmonių stovėjo tarpe tarp kėdžių. Ištverti su kaukėmis 35 laipsnių karštį buvo neįmanoma. Apie tai, kad tarp žmonių būtų metro atstumas, negalėjome net svajoti, tarp keleivių nebuvo net 20 centimetrų atstumo. Plaukėme kaip silkės statinėje. Ir tai vadinasi pramoga? Ir taip žmonės saugomi nuo užkrato?“ – piktinosi laivu plaukusi klaipėdietė.

Plaukėme kaip silkės statinėje. Ir tai vadinasi pramoga?

Moteris pasakojo, kad Nidoje išlipę iš laivo keleiviai ir „Beno“ įgula buvo kalbinami policininkų. Pareigūnai paklausė, ar žmonės plaukdami laikėsi reikalavimo būti su kaukėmis, išgirdo teigiamą atsakymą ir tuo patikra baigėsi.

Laivo „Benas“ atstovas Aurelijus Kinas tikino, kad anksčiau jokių nusiskundimų iš klientų nesulaukdavo. Jis tvirtino, kad laivo salonas paprastai kondicionuojamas, šeštadienį galbūt pritrūkę jo galingumo ir jis nespėjo vėsinti oro. A.Kinas pažadėjo susisiekti su meistrais, kurie pataisys kondicionierių.

„Atsiprašome šiandienos mūsų keleivių, jog plaukimo metu jautė diskomfortą dėl karščio. Kad su kaukėmis yra karšta ir sunku kvėpuoti žinome visi, ir nesvarbu, esame laive ar kitoje uždaroje aplinkoje. Žmonės dėl to skundžiasi įvairiose vietose, net kai reikia keletą minučių išbūti. Todėl turėtų ir patys suprasti prieš plaukdami, kad bus diskomfortas ir bus sunku kvėpuoti, tačiau jie patys jas nusiima, buvo ir piktybinių žmonių, kurie į pastabas nereagavo dėl kaukių dėvėjimo. Dėl atstumo viešose transporto priemonėse kol kas tokio įsakymo oficialaus nėra, yra tik kaukių dėvėjimas nuo 2020 m. rugpjūčio 1 d.“, – komentavo laivo atstovas.

A.Kinas tikino, kad laive žmonės gali ir sėdėti, ir stovėti, taip pat išeiti ant priekinio denio. Atsakydamas į pretenziją dėl to, kad keleivių buvo priimta daugiau, nei nurodoma reklamos skelbime, atstovas patikino, kad plukdoma tiek žmonių, kiek ir nurodoma, ir išreiškė apgailestavimą dėl keleivių patirtų nepatogumų bei prašė klientų pretenzijas išsakyti tiesiogiai laivo komandai arba atstovui. 

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

Kaunas

Kur jūsų protas plaukti su gelda ir dar taip toli

Emigrantas

Argi čia laivas žmonių kvailumu nėra ribų!!!!!

Anonimas

verslinykai stengiasi sugriebti, kiek gali, o ko tikėjotės, kad plauksite vieni visam laive, naivu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS