Po avarijos Veiviržėnuose kelias į bažnyčią atvertas | KaunoDiena.lt

PO AVARIJOS VEIVIRŽĖNUOSE KELIAS Į BAŽNYČIĄ ATVERTAS

Po to, kai gabenant negabaritinius krovinius, iš penktadienio į šeštadienio naktį Klaipėdos rajone, Veiviržėnuose, iš nuo kelio nuslydusio sunkvežimio išvirto jo gabentos vėjo jėgainių dalys, ir buvo užblokuoti du privažiavimo keliai link miestelio bažnyčios, vietos gyventojai nerimavo, kad tai gali gerokai sutrikdyti Verbų sekmadienio šventimą. Tačiau kelias atlaisvintas ir sutvarkytas buvo dar šeštadienio vakarą.

Pasak Veiviržėnų seniūnės Editos Sluckienės, gana retas atvejis, kai per miestelį yra gabenami negabaritiniai kroviniai, pastarąjį kartą dideli įrengimai kažkokiai elektrinei gabenti prieš penkerius metus.

Esą šį sykį, matyt, buvo logistų klaida, kurie parengė maršrutą ir nepasidomėjo, kad Veiviržėnuose remontuojamos gatvės, dėl kurių tokių sunkvežimių kelionė čia gali būti nesaugi.

Iš penktadienio į šeštadienio naktį du vilkikai, gabenę vėjo jėgainių dalis, sėkmingai pervažiavo tvarkomas gatves, o trečiajam nepavyko.

Vietinių gyventojų teigimu, trečiasis vilkikas važiavo siauromis gatvėmis per arti kelkraštyje iškasto griovio, asfaltui įlūžus, automobilio ratai įsmuko į gruntą.

E. Švabaitės nuotr. 

Gabentą vėjo jėgainės stiebą teko nuleisti ant kelio, vos keletą metrų nuo gyvenamojo namo.

Kitas vilkikas taip pat blokavo kelią, nes sustojo ties posūkiu, ir negalėjo išvažiuoti.

Tokiu būdu buvo užblokuoti net du keliai, vienas iš jų – pagrindinis kelias į miestelio bažnyčią.

Seniūnė patvirtino, jog incidento metu niekas nenukentėjo, iš žmonių pretenzijų dėl apgadintų namų, tvorų ar kitų daiktų, nesulaukta.

Dar šeštadienio dieną vietos gyventojai nerimavo, kad tai atsitiko artinantis Verbų sekmadieniui, ir baiminosi, kad ne visi galės pasiekti bažnyčią.

Vis dėlto, iki šeštadienio 22 val. vakaro sunkvežimį pavyko ištraukti iš griovio ir į jį pakrauti vėjo jėgainių dalis.

Veiviržėnų klebonas Vidmantas Gricius pasidžiaugė, kad po avarijos buvo sutvarkytas ir nuvalytas kelias, taigi jokių kliūčių norintiesiems švęsti Verbų sekmadienį Veiviržėnų bažnyčioje neliko.

GALERIJA

  • Po avarijos Veiviržėnuose kelias į bažnyčią atvertas
  • Po avarijos Veiviržėnuose kelias į bažnyčią atvertas
  • Po avarijos Veiviržėnuose kelias į bažnyčią atvertas
E. Švabaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Neisiu pėsčias \\\\\.../////

į bažnyčią,čium dra dra lia lia.

Ale tu matai!

Visa tikejima galima issklaidyti vienu stovinciu vilkiku! O juk rusu tankai tai dargi vaziuos,ne stoves! Kaip bus,ponai "kariunai ir gynejai"!?

Kam

Daryti tragedija, rašoma antra diena kaip apie šalies mastų svarbiausia įvykį. Negi pėsčiomis į bažnyčia patekti negalima, juk ne ant bažnyčios durų užgriuvo detales

SUSIJUSIOS NAUJIENOS