Po įtarimų apie drumzliną vandenį – išvados: į marias plūdo lietaus nuotekos | KaunoDiena.lt

PO ĮTARIMŲ APIE DRUMZLINĄ VANDENĮ – IŠVADOS: Į MARIAS PLŪDO LIETAUS NUOTEKOS

Ketvirtadienio vakarą bendrovei „Klaipėdos vanduo“ užfiksavus įtarimų sukėlusį ir į marias patekusį drumzliną vandenį, laboratorija skubiai ištyrė mėginius. Paaiškėjo, kad taršos normos nebuvo viršytos.

Bendrovė „Klaipėdos vanduo“ žinią apie incidentą gavo ketvirtadienį apie 18 val.

Drumzlinas vanduo tekėjo paviršiniais nuotekų tinklais. Gavus pranešimą apie galimą taršą, į įvykio vietą išvyko „Klaipėdos vandens“ avarinės ir nuotekų tinklų tarnybų bei laboratorijos darbuotojai.

Skubos tvarka paimti mėginiai galimai taršai nustatyti.

Galima tarša, atitekėjusi paviršiniais nuotekų tinklais į Kuršių marias, užfiksuota prie Naujosios perkėlos – toje pačioje vietoje, kurioje tarša nustatyta ir vasario pradžioje.

Lietaus nuotekos yra valomos valymo įrenginiuose. Juose įrengta naftos produktų gaudyklė ir dumblo nusodintuvas. Į Kuršių marias lietaus nuotekos išteka tik jas išvalius nuotekų valymo įrenginiuose.

Skubos tvarka atlikus paimtų mėginių tyrimus, preliminariai sulfatų, chloridų, fosforo ir naftos produktų tarša neviršijo leistinų normų, nurodytų paviršinių nuotekų tvarkymo reglamente. Mėginiai paimti iš šulinio, esančio ties lietaus nuotekų išleistuvu į Kuršių marias ir ties Nemuno gatve.

Taip pat patikrinti šuliniai Agluonos, Dubysos gatvėse bei Nemuno ir Žuvėdrų gatvių sankirtoje.

Pagal turimus preliminarius duomenis, manoma, kad į Kuršių marias lietaus nuotekų tinklu ištekėjo smėlio ir žvyro mišinys nuo gatvių paviršiaus.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Paprastas

zmonems vanduo purvinas, aplinkosaugimkams svarus. Kazkurie is ju neskiria spalvu...

JobarisAparatinis

Rusiškom mašinom nuolaidų krūvą

Žmonės kalba

kad Fortumo, ar kitų pavojų miestui keliančių įmonių, ir Vakarų ,,laivų gamyklos" teritorijoje esančio nuodingų pelenų pilstymo į didmaišius angaro aplinka, per lietaus vandenis eina tiesiai į Marias( na gal kai kurios įmonės Klaipėdos vandeniui atiduoda, bet kažin..) Tai kam jūs ieškot, baudžiat jeigu tik jūs to nežinot? O kur dar gamybos procesuose naudojamas vanduo(mestila tas pats fortumas ir kt)?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS