Po kaimynų remonto skilo sienos? | KaunoDiena.lt

PO KAIMYNŲ REMONTO SKILO SIENOS?

Klaipėdietė Svetlana L. neslepia apmaudo, kad, anot jos, po viršuje, taip pat ir apačioje gyvenančių kaimynų butų remonto jos namuose ne tik nubyrėjo virtuvės plytelės, bet ir vonioje bei tualete skilo sienos. Kaimynai su moterimi nedaugžodžiauja, esą jie dėl šių dalykų nekalti. Savivaldybės atstovai mato tik vieną išeitį –  būstą reikia apdrausti.

Plytelės krito ant galvos

Garbaus amžiaus klaipėdietė Svetlana L. pasakojo, kad iš pradžių remontuotis, dar 2017 m., ėmė apatiniai kaimynai.

Moteris teigė ilgą laiką kentusi nuolatinį triukšmą, bet tai dar ne didžiausia bėda.

Tačiau, kai neseniai prasidėjo remontas bute virš jos būsto, ji tai pajuto netgi fiziškai.

"Grįžau iš parduotuvės ir išgirdau baisiausią triukšmą iš kaimynų buto. Nežinau, ką jie ten viršuje darė, gal sienas griovė, kad nuo tos vibracijos mano bute viskas drebėjo, net viryklė išjudėjo iš vietos, visos spintelės, kabančios ant sienų, virpėjo", – kalbėjo moteris.

Anot Svetlanos, būtent tada ji buvo virtuvėje, kai ant grindų nukrito ir sudužo keliolika plytelių. Viena jų prakirto moteriai koją, kita nuskėlė arbatinuką.

Visos plytelės nukrito vienu metu. Krito visur – ant galvos, ant kojų.

"Visos plytelės nukrito vienu metu. Krito visur – ant galvos, ant kojų. Surinkau tas plyteles ir nuėjau pas kaimynus. Atidarė šeimininkė, jai parodžiau jos "kapitalinio remonto" rezultatą. Ji man pasakė, kad visus leidimus daryti remontą ji turi, o jei man kas nors nepatinka, galiu kreiptis į teismą", – tvirtino Svetlana.

Moteris teigė, kad, anot jos, dėl kaimynų remonto skilo ir jos tualeto bei vonios kambario sienos. Tačiau, Svetlanos teigimu, ir šiuo atveju kaimynai esą užuojautos jai neparodė.

Pirmininkė kaltės nejaučia

Paaiškėjo, kad remontuojamo buto savininkė yra to paties namo, kuriame gyvena Svetlana, savininkų bendrijos pirmininkė Raminta K.

"Jeigu matėte, Svetlanos bute tos plytelės labai seniai klijuotos, dar tarybiniais laikais. Jos ėmė kristi, nes nuo senumo yra atšokęs tinkas. Mes tikrai neatlikome savo bute jokių griovimo darbų, kurie galėjo pažeisti jos buto sienas. Tikrai labai geranoriškai su ja bendravome. Gerai priklijuotos plytelės jokiu būdu nebūtų atšokusios dėl mūsų remonto. Tame bute, kurį remontuojame, plytelės virtuvėje buvo tokios pat, užkišdavome kokį aštresnį daiktą ir jos nukrisdavo", – tvirtino Raminta K.

Bendrijos pirmininkė teigė, jog jokios kaltės nejaučia ir nieko nebijo.

Esą pirmąkart per jos pirmininkavimo laiką kaimynai skundžiasi dėl remonto darbų.

Vienintelė išeitis – draudimas

Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius, išgirdęs, jog dėl kaimynų remonto bute nuo sienų nukrito plytelės, tikino, kad vienintelė išeitis būtų buvęs buto draudimas, kuriame numatytas žalos atlyginimas ir tokiais atvejais.

Savo turtu reikia rūpintis asmeniškai.

"Tik draudimas gali išgelbėti. O kas daugiau? Žmogus turi galvoti, kaip apsaugoti savo turtą nuo trečiųjų asmenų veiklos. Žmonės galvoja, kad kažkas ateis ir jų problemas išspręs. Taip nebūna, savo turtu reikia rūpintis asmeniškai", – tvirtino G.Pocius.

Anot G.Pociaus, jokių ribojimų daryti remontą nėra. Esą, jei asmuo daro paprastą remontą savo bute, to jam niekas uždrausti negali.

"Svarbu tik tai, kad, iki remonto pradžios likus mažiausiai dviem savaitėms, jis turi informuoti savivaldybę apie galbūt triukšmingus būsimus remonto darbus. O šiaip mandagus žmogus, gerbiantis aplinkinius, apie tai galėtų pranešti dar ir kaimynams. Kiekvienoje laiptinėje yra skelbimų lenta, kur nesunku pakabinti mandagų pranešimą, perspėti žmones ar tiesiog pereiti per butus ir įspėti asmeniškai. Daugelyje daugiabučių taip vyksta", – pabrėžė G.Pocius.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Na

Ar sugriuvo bent vienas daugiabutis? Apsiderge gyvena-blogai,remontuoja zmones-vel blogai.Cia kaip ir su medziais: kerta-blogai,kai nugriuva,suzaloja zmogu ar apgadina masina-vel blogai.Maziau cypkit ir tvarkykites savo panosej.

L

Buvo ir mums, butas buvo apdraustas. Tik draudimas pasake, kad skilusios sienos remonta nedengs, nes tai namo "nusidevejimo problema", sio atveju draudimas dengia tik plysusiu tapetu keitima.

Slabotke

Kai taip vyksta,kvieti statybos inspekcija,butinai registruojiesi ir rastu,policija ir ekspertus atvaziuos,patikrins popierius,meistru legaluma,leidimus sienom griauti,toliau teismas ir antstuoliai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS