Po panaikinto draudimo poilsiautojai liko šokiruoti: pliaže šampanas – 100 eurų | KaunoDiena.lt

PO PANAIKINTO DRAUDIMO POILSIAUTOJAI LIKO ŠOKIRUOTI: PLIAŽE ŠAMPANAS – 100 EURŲ

Rugpjūčio 1-ąją į paplūdimio kavines sugrįžo laisvė rinktis, čia jau galima išgerti nestipraus alkoholio. Tačiau kai kurios pajūrio užeigos nepraleido progos kilstelėti gėrimų kainų – Palangos pliaže šampano taurė gali kainuoti ir 35 eurus, o didesnis kiekis – dar gerokai brangiau.

Nepuolė gerti

Klaipėdos pliažuose veikiančių kavinių savininkai taip pat truputį pakėlė alkoholinių gėrimų kainas. Verslininkai viliasi dar spėti šiek tiek uždirbti iki vasaros pabaigos.

Kavinės "Ateik ateik" bendraturtė Guoda Uselienė tikino, jog didžiulio žmonių antplūdžio šeštadienį nesulaukė.

"Džiaugiamės tuo, kad žmonės atgavo laisvę rinktis. Tačiau niekas nepuolė pirkti alkoholio. Nėra taip, jog visi staiga persiorientavo. Bet mes džiaugiamės draudimo panaikinimu. Juk buvo prarasti keli mėnesiai. Kadangi šiuos metus lydi daugybė krizių, mes ieškome galimybių išgyventi. O žmogaus laisvė rinktis yra viena tų galimybių", – tikino G.Uselienė.

Butelis – už apvalią sumą

Klaipėdos pajūryje jau galima ragauti įvairių alkoholinių kokteilių, alaus, sidro. Alaus buteliukas pajūrio pliaže kainuoja 3,5 euro.

Palangos pliaže alaus bokalas kainuoja nuo 4,5 iki 5 eurų.

Šampano taurė kavinėje šalia Palangos tilto – 35 eurus. Šampano butelis apvalesnę sumą – 100 eurų.

Kavinėje šeštadienio vakarą buvo ne itin daug lankytojų, tačiau tai, jog staliukus puošė rezervacijos lentelės, leidžia spėti, jog klientai į pliažo kavines ketino plūstelėti vakarėjant.

Vis dėlto pliažo kavinėse pavakare buvo matyti tik vienas kitas klientas, gurkšnojantis alų ar sidrą.

Kavinių mėgėjai nepavojingi

Biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki tikino, jog alkoholio draudimo panaikinimas visiškai nepadarė įtakos šio savaitgalio įvykiams pliaže.

Viską su savimi nešasi. Bet tokie nešėsi ir nešis.

"Viską lemia orai. Kadangi pūtė šaltokas šoninis vėjas, žmonių nebuvo itin daug. Buvo iškelta geltona vėliava, maudytis galima. Kol kas ramu. Pasitaikė tik smulkių traumų, ieškojome pasiklydusių vaikų. Visų smegenis atgaivino šaltas vėjas", – tikino A.Siakki.

Jis pastebėjo, jog pliažuose geriančiųjų vis dėlto yra.

Aleksandras Siakki / Redakcijos archyvo nuotr.

"Viską su savimi nešasi. Bet tokie nešėsi ir nešis. Kavinėse žmonės kultūringai išgeria. Bet dažniausiai užsisako tik gaiviųjų gėrimų, o žiūrėk, po valandos jau "šilti" vaikšto. Mums didžiausios problemos dėl tų, kurie atsineša gėrimų arba ateina girti. Einantieji į kavines mums dažniausiai jokių bėdų nesukelia", – tvirtino A.Siakki.

Dvi mirtys vandenyje

Tačiau šį savaitgalį nutiko dvi skaudžios nelaimės vandenyje. Netekta dviejų gyvybių.

Šeštadienį 17 val. gautas pranešimas, kad Palangoje, Kuršių take, ties molu ištrauktas jūroje skendęs 1965 m. gimęs vyras. Jį mėginta gaivinti, tačiau asmuo mirė.

Dar viena nelaimė nutiko Plungės rajono Varkalių kaime. 11 val. 38 min. netoli namo esančioje kūdroje rastas nuskendusio 1964 m. gimusio vyro kūnas be išorinių smurto požymių.

Pradėti tyrimai mirčių priežastims nustatyti.

Rašyti komentarą
Komentarai (62)

Anonimas

Jurmaloje kavineje ant juros kranto 2 bokalai Gubernijos alaus 3,50 EUR.

Mantas

Per karantina rase, atostogaukit Lietuvoje remkit vietini versla. Eikit velniop su tokiom kainom, nakvyne 1 asm nuo 45 eur uz nakvyne vienam asmeniui... Uztat ir vziuoja i Ispanijas ir parbeza korona. Lietuviai visada buvo apzoros, kad tik papildomai eura nugrezt.

R

Kažkas paminėjo Liepoją. Tikrai ten niekas taip nelupikauja kaip visokiose palangose, šventojose ir pailsėt normaliai gali...Laukinė gamta, neišmindžiotos kopos, tušti pliažai. POILSIS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS