Po rekonstrukcijų uostamiesčio gėlynui neleista pražūti | KaunoDiena.lt

PO REKONSTRUKCIJŲ UOSTAMIESČIO GĖLYNUI NELEISTA PRAŽŪTI

Pradėjus rekonstruoti šaligatvius ir dviratininkų taką Taikos prospekte, daugiamečių augalų gėlynas buvo išardytas. Tačiau gėlės nepateko į šiukšlyną, joms atsirado vietos keliose klaipėdiečių pamėgtose vietose.

Daug metų "Klaipėdos želdinių" darbuotojai stengėsi, kad šiame gėlyne žydėtų melsvės, viendienės, šilokai, vilkdalgiai, hortenzijos, astilbės, rykštenės ir astrai.

Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus specialistai nusprendė, kad naikinant gėlyną augalai neturėtų pražūti. Jiems rasta kitų vietų.

Kaip pasakojo bendrovės "Klaipėdos želdiniai" vadybininkas Arvydas Kveselis, dalis augalų iš Taikos prospekto perkelta į Šaulių gatvės gėlynus, prie Herkaus Manto g. 8-ojo namo, į dvi klombas prie buvusio projektavimo instituto, nemažas gėlynas iš šių augalų suformuotas ir Sąjūdžio parke.

Visai neseniai Sportininkų gatvės gale, netoli treniruoklių aikštelės, "Klaipėdos želdinių" darbininkai įrengė naują gėlyną. Čia jau prigijo dalis iš panaikintos pakylos Taikos prospekte iškastų daugiamečių gėlių.

Šis Vitės kvartalo kampas tapo mėgstama šeimų vieta, kur tėvai mankštinasi, o vaikai bėginėja po pievelę.

Miesto tvarkymo skyriaus sprendimu, "Klaipėdos želdiniai" šį pavasarį netoliese pasodino ir medžių.

Šioje vietoje jau prigijo trys eglės, aštuonios liepos, trys šermukšniai, atvežti iš Genaičių medelyno.

Medelius ketinta sodinti prie Švyturio gatvės, kuri labiausiai kenčia nuo uosto kaimynystės, tačiau paaiškėjo, kad gausybė komunikacijų trukdo tai padaryti. Galiausiai nuspręsta formuoti žaliąją poilsio zoną netoli treniruoklių aikštelės.

Rėmėjų pinigais Vitės bendruomenė ketina įsigyti minkštą dangą, kuri saugos besinaudojančiuosius treniruokliais.

GALERIJA

  • Po rekonstrukcijų uostamiesčio gėlynui neleista pražūti
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

>Ar reikėjo

Ogi todėl kad žmonės tipo dirba ir piniga ein.O kas už kiek ten ko padaro taigi nieks netikrin

Ar reikėjo

Kodėl skubėjo visas klombas išdraskyt! Juk darbai palei taikos pr. vyksta vėžlio greičiu, manau iki rudens nesutvarkys! Būtų dar žydėjusios gėlės,.... girdėjau tų klombų akmenis nori pradangint, o jų vietoj cementuką supilt!!! .Stebėsim, seksim, filmuosim!

...

Užtai visus daugimečius medžius kerta iš peties. Žinoma, gėlynus galima keisti vos ne kas savaitė ir pinigai eina per šitus virsmus švilpdami, o ką paimsi iš pasodinto lietuviško medžio?Taigi nieko. Dar invazinius už 20-30 metų galima pjauti - toks jų amžaus laikas o šiti liepai, ąžuolai ir kits lietuviškas biesas taigi gyvena iki 100! Jau nežiūrint ka anie nieko nekainuoja - nuvažiavai į pamiške ir prisikasei kokiu beržų už dyka. Miestus tvarkančiai valdžiai tas visai netinka:D)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS