Po skaudaus įvykio Kretingos gatvėje – pokyčiai | KaunoDiena.lt

PO SKAUDAUS ĮVYKIO KRETINGOS GATVĖJE – POKYČIAI

Saugaus eismo komisija vienbalsiai pritarė gyventojų siūlymams pakoreguoti eismo tvarką Kaštonų ir Kretingos gatvių sankryžoje. Nesaugioje arterijoje vairuotoja pervažiavo į mokyklą skubėjusį mažametį.

Problema pagarsinta Saugaus eismo komisijos posėdžio metu.

„Kaštonų gatvė nuolat užstatoma automobiliais, vairuotojams sunku prasilenkti. Eismas vyksta dviem kryptimis, taip pat nėra šaligatvio, todėl sudėtinga vaikščioti. Tėveliai veža vaikus į darželį, mokyklas, susidaro gana didelės kamšatys, vairuotojams sudėtinga apsisukti Kretingos gatvėje, o gyventojams – į ją patekti. Todėl siūlytume įrengti žiedinę sankryžą ir vieną juostą, skirtą sustoti ir išleisti arba paimti vaikus“, – siūlė Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė. 

Posėdyje dalyvavo ir Kretingos gatvėje gyvenanti Dovilė Jankauskienė.

„Iš tiesų turime ne vieną problemą. Pati dirbu „Verdenės“ progimnazijoje ir žinau tą situaciją, kuri yra labai sudėtinga. Vaikai rytais paleidžiami nesaugiai. Ir buvo ne vienas eismo įvykis, kai ant vaiko užvažiuota mašina. Tačiau į Saugaus eismo komisiją kreipiausi dar dėl dviejų dalykų“, – dėstė D.Jankauskienė.

Ši problema policijai žinoma. Jau būtume patys prašę ją spręsti, bet labai džiaugiamės, kad  klausimas įtrauktas į darbotvarkę.

Jos žodžiais, nuvesti vaiką į darželį Kaštonų gatve – itin pavojinga, nes tenka tai daryti važiuojamąja kelio dalimi.

„Eismas – labai intensyvus, tačiau neturime kito pasirinkimo. Šaligatvio nėra“, – apmaudavo gyventoja.

Taip pat prašoma Kretingos gatvėje, ties 14-uoju ir 16-uoju namais, įrengti sferinį veidrodį.

Saugaus eismo komisijos narys, Klaipėdos kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika pritarė D.Jankauskienės siūlymui.

„Ši problema policijai žinoma. Jau būtume patys prašę ją spręsti, bet labai džiaugiamės, kad  klausimas įtrauktas į darbotvarkę. Priemonių, apie kurias kalba gyventojai, tikrai reikia ir mes joms pritariame. Gauname ne vieną skundą – rytais vaikus atvežę tėveliai neturi kaip išvažiuoti, tik apsisukant, įvairiai manevruojant. Paminėtas ir skaudus eismo įvykis, kai viena mama, atvežusi savo mažametį vaiką paleido, o kitą kliudė, galima sakyti, pervažiavo. Mes pradėjome ikiteisminį tyrimą. Baisiausia, kad dėl infrastruktūros nesutvarkymo nukentėjo vaikas“, – pripažino M.Džermeika.

Todėl nutarta nedelsiant parengti Kaštonų ir Kretingos gatvių sankryžos projektą, taip pat Klaipėdos miesto savivaldybės lėšomis įrengti sferinį veidrodį.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Liudvika

Šiek tiek pataisysiu žurnalistę. Į saugaus eismo komisiją kreipėsi Dangės bendruomenės asociacija (atstovaujanti probleminius namus) su prašymu imtis prevencinių priemonių minėtose gatvėse. Siūlėme savo sprendimo variantus ir į tai yra atsižvelgta. Turiu patarimą tiek seniūnaičiams (nauja šios teritorijos seniūnaitė matomai dar neįsitraukė į veiklą), tiek gyventojams būkite aktyvūs kaip gyventoja Dovilė ir įtraukite į veiklą seniūnaičius bei savo bendruomenę. Tik tokia sinergija duos apčiuopiamų rezultatų.

Klaipėdietis komisarui pizdulei

jei komisarai Džermeika žinojai bėda tai kur tu buvai iki šiol ? kitai žodžiai tariant žinai tu visas bėdas bet tingi pajudint piršta, lengviau posėdyje pakelt ranka ir pritart nei pačiam kokias bėdas sprest..kada senamiesti sutvarkysi, visą vasara prasikankinom su ta betvarkė, ženklų nepaiso niekas, A juostos ignoruojamos, tau senai buvo sakyta..už ka tu algą gauni?

Jonas

Maza tuo, pazistu viena seima, gyvena Paryziaus Komunos gatvej, o mamyte vezioja vaika i Aitvaro gimnazija su Volvo XC90. Va kur durnizmas!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS