Poilsiautojų atžalos – tėvų problema | KaunoDiena.lt

POILSIAUTOJŲ ATŽALOS – TĖVŲ PROBLEMA

Klaipėdoje pritaikyti Birštone šiais metais žadamą teikti naujovę – atvykstantiems poilsiautojams siūlyti vietos vaikų darželio paslaugą – neįgyvendinamas sumanymas. Esą pačių klaipėdiečių vaikams trūksta vietų darželiuose. Šio sumanymo dar prieš šešerius metus atsisakė ir Palanga.

Klaipėdoje pritaikyti Birštone šiais metais žadamą teikti naujovę – atvykstantiems poilsiautojams siūlyti vietos vaikų darželio paslaugą – neįgyvendinamas sumanymas. Esą pačių klaipėdiečių vaikams trūksta vietų darželiuose. Šio sumanymo dar prieš šešerius metus atsisakė ir Palanga.

Diena darželyje – 15 Lt

Birštoniškiai tikina, kad poilsiautojai dažnai teiraujasi, kur galėtų bent kelias valandas palikti savo mažylius.
Vaikų lopšelio „Vyturėlis“ direktorė Vilija Adamonienė tikino, kad Birštono miesto taryba patvirtino tvarką, kuri leis bent laikinai priimti ir atvykstančiųjų į kurortą vaikus.

„Pirmą kartą ruošiamės pasiūlyti tokią paslaugą. Kainas taryba jau patvirtino, o šiuo metu ruošiame naują tvarką. Tikimės, kad dokumentacija bus sutvarkyta ir dar šiais metais, galbūt rudeniop, galėsime teikti tokią paslaugą“, – tikino darželio vadovė.

V.Adamonienė teigė, kad atvykėlių vaikai į Birštono darželį galės papulti turėdami gydytojo pažymą.

„Vaikus bus galima palikti net ir šeštadienį, sekmadienį, švenčių dienomis ir po darbo valandų. Viena diena darželyje be maitinimo kainuos 15 litų, o su maitinimu – 60 litų. Tiesa, jei atvyks tik vienas vaikas, paslaugos neteiksime, nes neapsimokės“, – aiškino darželio vadovė.

Paslaugos atsisakė

Palangos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Valužienė prisiminė, kad tokią iniciatyvą norėta pritaikyti ir prie jūros esančiame kurorte.

„Prieš 6 metus turėjome paruošę tokią tvarką. Buvo sutarta, kad vienas darželis gali teikti šią paslaugą, tačiau neatsirado norinčiųjų ja pasinaudoti. Gal todėl, kad nėra griežtų įstatymų. Ne paslaptis, kad kūdikius galime pamatyti miegančius vežimėliuose šalia bare sėdinčių savo tėvų“, – prisiminė L.Valužienė.

Švietimo skyriaus vedėja pasakojo, kad kiekvienas viešbutis ar poilsio namai individualiai atsižvelgia į savo klientų poreikius.

„Į mus niekas nesikreipė ir neklausė, kur Palangoje galima būtų palikti vaikus. Tačiau yra tokių, kurie atvažiuoja dirbti į kurortą vasaros sezonui. Mes tokių tėvelių vaikus priimame į darželius. Turime patvirtinę tokią tvarką, kurioje numatyta, kad tėvai, dirbantys Palangos savivaldybėje, turi teisę gauti vaikui vietą darželyje. Ir tai nėra brangiau, nei vietiniams“, – patikino L.Valužienė.

Pernai vietos darželyje savo vaikams paprašė tik dvi į kurortą padirbėti atvykusios mamos.

Darželis – ne viešbutis

Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė pripažino, kad svetimų vaikų uostamiesčio darželiai, kaip planuojama Birštone, priimti negali.

Anot jos, iniciatyvai įgyvendinti nėra laisvų vietų.

„Klaipėdoje situacija yra kitokia, mat darželiai dirba vasaros grafiku. Mūsų tvarka labai griežta, nes yra sudaromos sutartys. Darželis – ne viešbutis, kad jame galima būtų palikti vaikus ir gulėti prie jūros. Manyčiau, kad šeima turi atostogauti kartu, o ne palikti vaikus valdiškose įstaigose“, – kalbėjo L.Prižgintienė.
 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Būrmergė

Nu šakutės,tai kam tuos vaikus perėti,jei net per atostogas jie nereikalingi????????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS