Pokyčiai po Seimo rinkimų: miesto taryboje – du nauji nariai | KaunoDiena.lt

POKYČIAI PO SEIMO RINKIMŲ: MIESTO TARYBOJE – DU NAUJI NARIAI

Į Seimą išrinkus du Klaipėdos politikus, uostamiesčio taryboje juos turėtų pakeisti kiti kolegos. Artimiausią mėnesį vietoj Ligitos Girskienės turėtų prisiekti naujas "valstiečių" kandidatas bei visuomeninio rinkimų komiteto "Vytautas Grubliauskas ir komanda" atstovas, kuris dirbs vietoj į Seimą išrinkto Audriaus Petrošiaus.

Seimo rinkimų pirmajame ture dalyvavo septyni Klaipėdos miesto tarybos nariai – liberalai Saulius Budinas (Danės apygardoje) ir Edmundas Kvederis (Marių apygardoje), "valstiečiai" – L. Girskienė (Baltijos apygardoje) ir Arūnas Andziulis (pagal partijos sąrašą), konservatorius A. Petrošius (Baltijos apygardoje), taip pat jo partijos kolega, Klaipėdos mero pavaduotojas Arūnas Barbšys (Pajūrio apygardoje) ir Centro partijos-Tautininkų atstovė Nina Puteikienė (Baltijos apygardoje).

Skubėjimas yra klaidinantis palydovas, tad neužbėkime įvykiams už akių.

Keturi jų – A. Barbšys, S. Budinas, L. Girskienė ir A. Petrošius išėjo į antrą rinkimų turą.

Sekmadienį Seimo nario mandatus laimėjus L. Girskienei ir A. Petrošiui, jų vietą miesto taryboje turėtų užimti kiti politikai.

"Valstiečių" atstovę L. Girskienę faktiškai turėtų pakeisti Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas Algis Latakas, kuris tuokart sąraše liko dešimtas, tačiau uosto vadovas didelio entuziazmo kol kas nerodo.

"Skubėjimas yra klaidinantis palydovas, tad neužbėkime įvykiams už akių. Savo sprendimą įvardysiu, kai oficialiai bus patvirtinta laisva vieta Klaipėdos miesto taryboje", – nedaugžodžiavo A. Latakas.

Jei jis miesto tarybos nario mandato atsisakytų, prisiektų kita "valstiečių" kandidatė – Aušra Zarambienė.

Į Seimą išrinktą su konservatoriais kandidatavusį A. Petrošių pakeis ne Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovas, o visuomeninio rinkimų komiteto "V. Grubliauskas ir komanda" narys, nes A. Petrošius būtent su šiuo komitetu laimėjo tarybos nario mandatą.

"V. Grubliauskas ir komanda" taryboje gavo aštuonias vietas.

Tarp išrinktųjų iš pradžių A. Petrošiaus nebuvo. Jam vieta atsilaisvino, kai V. Grubliauskas laimėjo mero rinkimus.

Tačiau su mero komanda A. Petrošius užsibuvo neilgai, maždaug po pusmečio jis prisijungė prie konservatorių.

A. Petrošiui laimėjus Seimo rinkimus, jį miesto taryboje turėtų pakeisti Vidmantas Plečkaitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Kita Nuomonė

Aferistų, ne aferistų, nė velnias ten nesupaisys kokių prirenkam per vadinamuosius partinius sąrašus. O protingas žmogus į tą širšių lizdą nė kojos nekels, todėl gal nesiūlykit kandidatuoti ten, kur "galai nesueina", vistiek mažai kas balsuotų už gražių pažadų nedalijančius.

Nuomonė

Kandidatuoti turi stiorūs vadybininkai, politologai ar kiti šviesuoliai. Bet neis į tą aferistų liūna. Eina vat būtent tokie, deja :(

To Nuomonė

Po 4 metų galėsim įvertinti jų darbus, o jeigu jie niekam tikę ar nepatinka plaukų spalva, tai kodėl nematėm tamstos kandidatuojant?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS