Politikams nustatytos sumos kelia įtarimų: už parduodamus būstus prašo per mažai? | KaunoDiena.lt

POLITIKAMS NUSTATYTOS SUMOS KELIA ĮTARIMŲ: UŽ PARDUODAMUS BŪSTUS PRAŠO PER MAŽAI?

  • 3

Uostamiesčio savivaldybė ir vėl ketina parduoti kelis jai priklausančius butus. Teigiama, kad jie parduodami rinkos kainomis. Vis dėlto kai kuriems politikams nustatytos sumos kelia įtarimų.

Už butą – 1 tūkst. eurų

Klaipėdos savivaldybė jau ne kartą pardavė jai priklausančius būstus. Miesto tarybos nariams bus siūloma pritarti dar kelių savivaldybės būstų pardavimui.

Debreceno g. 34 54,49 kv. m ploto butą ketinama parduoti už kiek daugiau nei 1 tūkst. eurų. Jis buto nuomininkei parduodamas už lengvatinę kainą, nes taip nusprendė teismas.

Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis aiškino, kad būstų nuomininkė būsto privatizavimo procedūras buvo pradėjusi dar 1992 m., tačiau dėl tam tikrų priežasčių procesas nebuvo baigtas.

"Šiuo metu kreipėsi į teismą. Teismas galimybę privatizuoti lengvatine kaina patvirtino", – situaciją aiškino E.Simokaitis.

Būsto kaina buvo nustatyta retrospektyvinio vertinimo būdu.

Nustatyta kaina galėjo galioti būtent tuo metu, kai buvo vykdoma privatizacija – iki 1998 m. liepos.

Parduos ir daugiau

Politikams siūloma pritarti ir dar kelių būstų pardavimui.

Varpų g. 29 būstą ketinama parduoti už 53,6 tūkst. eurų, o Kuncų g. 14 – už 51,5 tūkst. eurų.

Teigiama, kad būstus nustatyta rinkos kaina išsipirkti pageidaujantys žmonės turi tam teisę, mat čia gyvena ilgiau nei penkerius metus. Anot E.Simokaičio, minėtuose būstuose gyvena ne socialiai remtini žmonės.

Gėlių g. 26 parduoti numatomo būsto vertė – kiek per 27 tūkst. eurų.

Taip pat rengiamasi parduoti dar du kambarius bendrabučiuose.

Už Rambyno g. 22 esantį 12 kv. m ploto kambarį numatoma gauti 7,8 tūkst. eurų, o už Šaulių g. 27 esantį 28 kv. m ploto būstą – 22 tūkst. eurų.

Pasak E.Simokaičio, tokio tipo būstų kainos svyruoja nuo 600 iki 900 eurų už kv. m. Kainai įtakos turi ir miesto vieta, kurioje yra būstas.

Vertins dukart?

Tokius siūlymus jau svarstė uostamiesčio Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto nariai.

Nors teigiama, kad būstai parduodami jų kainą nustačius pagal vidutinę esančią rinkoje, komiteto pirmininkui Kaziui Bagdonui sumos sukėlė įtarimų.

"Vertinimas yra vertinimas. Galbūt ateityje galėtume svarstyti atlikti du vertinimus?" – klausė K.Bagdonas.

Komiteto pirmininkas teigė, kad jam yra tekę girdėti, jog, siekiant parduoti savivaldybės būstus, esą nustatoma minimali kaina.

"Suprantu, kad norisi padėti žmonėms. Bet tai yra turtas, pinigai ir taip pat savivaldybės", – pastebėjo K.Bagdonas.

Vis dėlto siūlymams politikai pritarė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tomas

Lietuvoje n4ra mafijos, yra don Karabaso fon Miunhauseno ,,švariausi" Lietuvos politikai.

Anonimas

Eilinės Grubliausko aferos,sukasi pinigų maišuose iš kur dar naudos apturėti....? O jūs klaipėdiečiai uostykit smarvę ir nuotekos tegul plaukia į marias nesvarbu iš kur ir kas ką rašo.

Čia tiems kurie galvoja jog nėra mafijos Lietuvoje

Čia tik mažas epizodas iš savivaldybių biznio gyvenimo .Tai vyksta visoje Lietuvoje tik niekas nei STT nei FNTT neužsiima tikrinimu ,nors puikiai tai žino .Kai draugai tai daro ir teismų praktika palaiko tai .Jei žurnalistai ką atkrapšto tai ir sužinom.Tai vyksta jau daug laiko ,kaip sakoma kas prieina tas pasidaro.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS