Povandeninis laivas – vis dar Klaipėdoje | KaunoDiena.lt

POVANDENINIS LAIVAS – VIS DAR KLAIPĖDOJE

Vokiečių karinis povandeninis laivas Klaipėdos uosto akvatorijoje kreipia į save klaipėdiečių ir miesto svečių dėmesį. Žmonėms smalsu, ką čia veikia jo įgula ir kada bus galima pamatyti šį laivą išplaukiant.

Povandeninis laivas U-34 kartu su Vokietijos karo laivais FGS "Main", FGS "Oste" į uostą atplaukė dar birželio 27 d. Ši laivų grupė dalyvavo pratybose ir įvairiuose mokymuose Baltijos jūroje.

Buvo teigiama, kad šie laivai Klaipėdoje viešės keturias dienas, tačiau povandeninį laivą žmonės vis dar mato uoste.

Karinių jūrų pajėgų štabo civilių ir karių bendradarbiavimo skyriaus vyresnysis specialistas vyr. serž. Audrius Vitkauskas patikino, kad povandeninis laivas liko Klaipėdos uoste dėl logistinio aprūpinimo, tai yra laivas čia aprūpinamas degalais, vandeniu, maistu ir kitais būtinais jūroje dalykais.

Šio laivo išvykimas planuojamas kitą savaitę.

Krašto apsaugos ministerijos teigimu, Vokietijos ir Lietuvos karinių jūrų pajėgų bendradarbiavimas turi senas tradicijas. Kitas vokiečių karinis povandeninis laivas Klaipėdos uoste lankėsi pernai rugsėjį.

"Vokiečių karinių laivų vizitai mūsų uoste yra dažni, jie į Klaipėdą atvyksta kelis kartus per metus. Nieko neįprasto, kad mūsų sąjungininkų laivai užsuka į NATO sąjungininkų uostą logistinio aprūpinimo", – patikino A.Vitkauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Bet tai vistiek

Cia tik vienas laivas.atplauktu dar keletas tai klaipedos vatines iskamsos is baimes praejimo punkta i kalinigrada uzkimstu. Nors tas zemes plotas rusynui irgi nepriklauso

.

Taigi matosi generatorius kuris maitina povandeninį laivą elektra. Matyt kažkoks rimtas gedimas įvyko tad te šveciai susiremontave laiva kuo greičiau leidžiasi į tėvynę savo .

fricai atplaukė

Mėmelį susigrąžinti. Užteks vienos senos povandeninės valties, kad klumpakojai atiduotų Klaipėdos kraštą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS