Pramogautojams šalia Mumlaukio ežero pastatys tualetą | KaunoDiena.lt

PRAMOGAUTOJAMS ŠALIA MUMLAUKIO EŽERO PASTATYS TUALETĄ

Siaučiant tikrai žiemai, dideliu traukos centru tapo Mumlaukio ežeras. Miesto valdžia šalia jo ketina pastatyti tualetą. Tačiau, vyraujant nepastoviems orams, specialistai įspėja, jog ant kai kurių vandens telkinių ledo lipti pavojinga.


 

Siaučiant tikrai žiemai, dideliu traukos centru tapo Mumlaukio ežeras. Miesto valdžia šalia jo ketina pastatyti tualetą. Tačiau, vyraujant nepastoviems orams, specialistai įspėja, jog ant kai kurių vandens telkinių ledo lipti pavojinga.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda pasakojo, kad prie užšalusio Mumlaukio ežero atsiras biotualetas. Jis čia stovės, kol neištirps ledas.

Tokią informaciją išgirdę miesto tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai domėjosi, ar čiuožyklų negalima įrengti ir ant kitų miesto vandens telkinių.

„Juk Klaipėdoje jų yra daug. Sniegą būtų galima pašalinti ir nuo Trinyčių tvenkinio, taip pat pietinėje miesto dalyje esančių telkinių“, – tvirtino tarybos nariai.

L.Dūda atkreipė dėmesį, kad valyti sniegą nuo užšalusio ledo yra sudėtinga.

„Trinyčių tvenkinyje įrengti čiuožyklą žadėjo operatorius, teikiantis pramogas. Dėl pietinėje miesto dalyje esančių telkinių dar svarstome. Bus priimtas sprendimas“, – tvirtino direktorius.

Specialistai įspėja, kad daugelyje vietų lipti ant ledo jau tapo pavojinga. Aplinkos apsaugos agentūros Jūrinių tyrimų departamento atstovas pasakojo, kad kuo arčiau uosto, tuo Kuršių marių ledas plonesnis.

Palyginti su praėjusia savaite, jis gerokai suplonėjo. Paskutiniais duomenimis, ties Nida ledo storis buvo 20, Vente – 28, o Malkų įlankoje – vos 5 centimetrai.

Įspėjama, kad yra ir properšų. Kai kurių skersmuo siekia 30–50 centimetrų.

Paklaustas, koks ledas yra saugus, atstovas atsakė, kad departamento darbuotojams leidžiama lipti ant 12 centimetrų storio ledo. Tiesa, ant mažesnių vandens telkinių jis yra storesnis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kodel

Kodel nera biotualeto Trinyciu parke, kur savo veikla vykdo vilnieciai? Ar kartingus nuomojantiems verslininkams taisykles negalioja? Nemalonu matyti, kaip vyrukai sliejasi prie medziu ir atlieka savo reikalus

Ciuozeja

..."tapo Mumlaukio ežeras. Miesto valdžia šalia jo ketina pastatyti tualetą". ...O atnrasteje rasote, kad ant ledo pastytys tualeta! Ech, zurnalistai, ar stilistikos jusu nemoke? O gal dabar is viso nereikia zurnalistikos mokslu kristi? Tik klausimas tada - ka veikia redaktoriai? ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS