Praplės uostamiesčio muzikinį teatrą | KaunoDiena.lt

PRAPLĖS UOSTAMIESČIO MUZIKINĮ TEATRĄ

Į Klaipėdą iš sostinės atskriejo geros žinios. Po ministro pirmininko vizito abejonių nebeliko – uostamiesčio Muzikinis teatras liks Klaipėdoje. Be to, planuojama jį rekonstruoti ir išplėsti: pradėti pirmieji pasirengimo darbai, jau numatyti ir preliminarūs finansavimo šaltiniai.

Į Klaipėdą iš sostinės atskriejo geros žinios. Po ministro pirmininko vizito abejonių nebeliko – uostamiesčio Muzikinis teatras liks Klaipėdoje. Be to, planuojama jį rekonstruoti ir išplėsti: pradėti pirmieji pasirengimo darbai, jau numatyti ir preliminarūs finansavimo šaltiniai.

Iškraustyti neketina

Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre apsilankęs premjeras Algirdas Butkevičius nuramino – teatras iškeltas nebus.

Prieš kurį laiką sklandžiusios kalbos, esą objektą reikėtų iškraustyti į Palangą, sukėlė nemenką sąmyšį teatralų bendruomenėje ir visame mieste.

"Tokio plano nebuvo. Tai buvo daugiau garsus pamąstymas ar svarstymas. Kartais tai daryti reikia tyliau", – pastebėjo ministro pirmininko patarėjas kultūrai Faustas Latėnas.

Pašnekovo teigimu, vizitas parodė tai, ką visi ir taip seniai žinojo: nieko naujo neatrasta – Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro būklė yra tragiška, todėl reikia nedelsiant imtis veiksmų.

Šiuo metu jau nuspręsta, jog teatras liks Klaipėdoje, dabartinis pastatas bus rekonstruojamas.

"Žinoma, jeigu atsirastų labai turtingas dėdė, kuris padovanotų didelę sumą pinigų, būtų galima galvoti apie įvairius variantus. Bet šiuo metu yra norima atnaujinti senąjį pastatą", – užtikrino F.Latėnas.

Rekonstruos ir plės

Kartu su premjeru uostamiestyje lankiusis jo patarėja Jūratė Juozaitienė informavo, kad rekonstruojant pastatą dalis jo bus išplėsta – suprojektuota ir pritaikyta ne tik Muzikiniam teatrui, bet ir kitoms meno erdvėms.

Objekto atnaujinimui finansuoti numatomi keli būdai: galima bandyti gauti finansavimą iš Europos Sąjungos fondų, Kultūros ministerijos bei savivaldybės biudžeto.

"Puikiai matome, kad pastatas yra perpučiamas, todėl pinigų būtų galima gauti ir iš Energetinės programos", – pridūrė pašnekovė.

Savivaldybei tektų finansuoti aplinkos bei susisiekimo schemų, infrastruktūros tvarkymą.

Atnaujins etapais

Šiuo metu yra ieškoma sprendimo būdų, kaip tinkamiau organizuoti pastato rekonstrukciją, jog jos metu teatro iškelti nereikėtų.

Planuojama darbus vykdyti etapais, organizuoti daugiau gastrolių.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro direktoriaus pavaduotoja Inga Gelžinytė informavo, kad šiuo metu jau pradėtas vykdyti pirmasis teatro rekonstrukcijos ir plėtros etapas.

Nuo šių iki 2016 metų planuojama parengti techninį projektą. Šiuo metu progozuojama, kad projektui įgyvendinti prireiks 94 mln. litų, tačiau suma dar gali keistis. Visas teatro rekonstrukcijos ir plėtros projektas turi būti įgyvendintas iki 2018 m.

F.Latėno teigimu, teatrui, kaip niekada anksčiau, reikia operatyvių veiksmų – sparčiai gražėjant uostamiesčiui ir didėjant ne tik vietos, bet ir užsienio turizmui, svarbu kuo greičiau pradėti gaivinti merdintį pastatą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS