Prasideda priėmimas į Klaipėdos mokyklas | KaunoDiena.lt

PRASIDEDA PRIĖMIMAS Į KLAIPĖDOS MOKYKLAS

  • 1

Klaipėdos bendrojo ugdymo mokyklos jau priima prašymus mokytis kitiems mokslo metams. Šio proceso pradžia – sausio 4 d. Tėvai ar kiti vaiko įstatyminiai atstovai prašymus gali pateikti atvykę į ugdymo įstaigą arba siųsti registruotu laišku. 14–18 metų amžiaus asmenys prašymus gali pateikti patys, turėdami vieno iš tėvų, globėjų ar rūpintojų rašytinį sutikimą.

Anot Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės, nors sausio 4 d. rytą prie kai kurių mokyklų nutįso eilės, tačiau 8 val. pradėjus priiminėti prašymus, eilės sparčiai tirpo ir procesas vyko sklandžiai. Tai rodo, kad švietimo įstaigos buvo puikiai pasiruošusios.

Priėmimas į Klaipėdos bendrojo ugdymo mokyklas šiemet vykdomas pagal naują tvarkos aprašą, kurį 2016 m. gruodžio 22 d. patvirtino miesto taryba. Nuo šiol asmenys į mokyklas bus priimami atsižvelgus nebe į deklaruotą, o į faktinę gyvenamąją vietą. Anot L.Prižgintienės, taip siekiama užtikrinti, kad į mokyklas patektų tie, kurie iš tiesų gyvena šalia mokyklos, o ne tie, kurie yra deklaravę gyvenamąją vietą, bet gyvena kitur.

Prašymus rekomenduojama pateikti iki birželio 9 dienos, kadangi pagrindinis priėmimas daugumoje mokyklų vyks birželio 10–24 dienomis. Tėvai, kurie nori, kad jų vaikai lankytų M.Montessori, „Saulutės“, „Varpelio“ mokyklas-darželius arba mokyklose įsteigtas netradicinio ugdymo klases, prašymus turėtų pateikti iki balandžio 30 d., o priėmimas vyks gegužės 1–20 dienomis.

Jeigu asmenys renkasi mokyklas, priskirtas pagal gyvenamąją vietą, pirmumo teisė pagrindinio priėmimo metu suteikiama tiems, kurie pageidauja tęsti mokymąsi toje pačioje mokykloje ar netradicinio ugdymo klasėje; našlaičiams ir vaikams, turintiems didelių ar labai didelių specialiųjų ugdymosi poreikių, bei vaikams, kurių broliai ir seserys jau mokosi toje mokykloje.

Jeigu asmenys renkasi mokyklas pagal individualius švietimo poreikius, jie priimami šioms mokykloms aprašo nustatyta tvarka.

Jei pagrindinio priėmimo metu neįmanoma patenkinti visų prašymų į mokyklas, priskirtas pagal gyvenamąją vietą, asmenims siūlomos kitos mokyklos, kuriose yra laisvų vietų. Taip pat tarp švietimo įstaigų derinami prašymus įregistravusių asmenų sąrašai. Įtarus, kad pateikti neteisingi duomenys apie gyvenamąją vietą, organizuojamas patikrinimas. Pasitvirtinus įtarimams, asmenys informuojami, kad jų prašymai nebus tenkinami.

Jei pagrindinio priėmimo metu neįmanoma patenkinti visų prašymų į mokyklas pagal individualius švietimo poreikius, asmenims siūloma rinktis mokyklas pagal gyvenamąją vietą ar kitas mokyklas, kuriose yra laisvų vietų.

Kitų savivaldybių teritorijose gyvenantys asmenys priimami į priskirtas mokyklas bendra aprašo tvarka, pirmenybę teikiant asmenims, gyvenantiems savivaldybėse, su kuriomis pasirašytos sutartys dėl asmenų priėmimo.

2017–2018 mokslo metais asmenims, gyvenantiems ne Klaipėdos mieste, yra priskirtos tokios mokyklos: lietuvių ugdomąja kalba: Vitės, Vyturio pagrindinės mokyklos, Prano Mašioto progimnazija, Baltijos ir „Žemynos“ gimnazijos, EMILE klasės Martyno Mažvydo, „Smeltės“ progimnazijose ir „Aukuro“ bei Baltijos gimnazijose; rusų ugdomąja kalba: „Pajūrio“ pagrindinė mokykla, „Žaliakalnio“ ir „Aitvaro“ gimnazijos. Taip pat kitų savivaldybių gyventojai gali pasirinkti šias mokyklas: Ievos Simonaitytės (jaunimo), Litorinos ir „Medeinės“ (specialiosios) mokyklas, Hermano Zudermano ir Suaugusiųjų gimnazijas. Į visas kitas miesto mokyklas asmenys, gyvenantys ne savivaldybės teritorijoje, gali būti priimami tik esant laisvų vietų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

a

Greitai reikes uzsirasineti 5 metus pries... :D

SUSIJUSIOS NAUJIENOS