Prasideda ruoša Jūros šventei | KaunoDiena.lt

PRASIDEDA RUOŠA JŪROS ŠVENTEI

Miesto švaros prižiūrėtojai jau pradeda rengtis Jūros šventei. Iki jos reikės dar kartą nušienauti matomiausias Klaipėdos vietas, nugenėti medžius, nuravėti gėlynus. Rūpesčių kelia tai, jog nėra saulės ir šilumos.

"Jūros šventei jau pradedame ruoštis. Šienaujame viešąsias erdves. Šiaip didysis darbymetis prasideda iki šventės likus dviem savaitėms", – tvirtino įmonės, kuri rūpinasi miesto želdiniais, direktorius Gediminas Valašinas.

Anot vadovo, reprezentacinės miesto vietos, pavyzdžiui, Atgimimo, Lietuvininkų, Karlskronos aikštės šiemet šienautos jau keturis penkis kartus, o gatvių skiriamosios žaliosios juostos – du.

Rečiau šienaujami parkai. Žolė juose šiuo metu pradedama pjauti antrą kartą.

"Situacija panaši kaip ir praėjusiais metais. Kadangi sausa ir vėsu, žolė taip greitai neauga. Tik piktžolės kyla, dėl jų ir suprastėja bendras vaizdas. Jas arba išravime, arba nušienaujame", – pasakojo direktorius.

G.Valašino teigimu, trūksta ir lietaus. Nors uostamiestyje ir palynoja, vanduo augalų šaknų nepasiekia. Gėles, medžius tenka laistyti patiems prižiūrėtojams.

"Gal žmonėms keista, kad laistome augalus palijus, tačiau vanduo nepasiekia jų šaknų. Tad nieko kito nelieka", – pabrėžė direktorius.

Pasak vadovo, siekiama, kad atvykusiuosius į šventę Klaipėda pasitiktų graži ir tvarkinga.

"Išravime gėlynus, patręšiame gėles, kad jos būtų gražios, vešlios. Tačiau reikia saulės ir šilumos. Dabar pumpurų yra sukrauta, bet nežydi", – pasakojo direktorius.

Prieš Jūros šventę ketinama nugenėti medžius, kurių šakos užstoja kelio ženklus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS