Priėmimas į darželius: painiava dar narpliojama | KaunoDiena.lt

PRIĖMIMAS Į DARŽELIUS: PAINIAVA DAR NARPLIOJAMA

Sutrikus priėmimo į uostamiesčio darželius sistemai, problema vis dar sprendžiama. Specialistų teigimu, sumaištis jau suvaldyta centrinėje ir šiaurinėje miesto dalyse, kitur darbai vyksta iki šiol.

Uostamiesčio vaikų priėmimo į ikimokyklines įstaigas sistemoje generuojant eiles ir priskiriant vaikus į laisvas vietas nuo rugsėjo 1-osios, iškilo techninių trukdžių.

Dėl šios priežasties praėjusios savaitės viduryje mažųjų klaipėdiečių tėvus pasiekę pranešimai apie jų vaikams skirtas vietas darželiuose nebuvo tikslūs. Žmonių paprašyta į juos nekreipti dėmesio.

Sistemos administratoriai vaikus grąžino atgal į eiles ir ėmėsi iš naujo juos priskirti į laisvas vietas.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Virginija Kazakauskienė paaiškino, kad priėmimo sistemą prižiūrintiems operatoriams bendrą laukiančiųjų eilę pavyko atkurti dar tą pačią dieną, tačiau priėmimo procesas vis dar vyksta.

„Situacija yra skirtinga skirtinguose darželiuose“, – apibendrino V.Kazakauskienė.

Pašnekovės teigimu, šiuo metu administratoriai konkrečioms įstaigoms priskiria vaikus.

Pagal priėmimo tvarką, tėvai galėjo nurodyti tris įstaigas, į kurias pageidautų vesti savo atžalas, todėl dabar sistemos prižiūrėtojams tenka pageidavimus peržiūrėti ir vaikus priskirti tik vienai įstaigų.

Taip pat atskirai peržiūrimi ir tie atvejai, kai vienas šeimos vaikų jau lanko darželį. Siekiama išvengti, kad mažieji būtų priskirti skirtingoms ugdymo įstaigoms.

Pasak V.Kazakauskienės, sistemos prižiūrėtojai jau įveikė netvarką centrinėje ir šiaurinėje miesto dalyse esančiose ugdymo įstaigose. Darbai tęsiami toliau, tikėtina, kad procesas vyks ir kitą savaitę.

Anot pašnekovės, vaikų tėvai turėtų būti kantrūs ir laukti pranešimų apie priėmimą į darželius. Taip pat pabrėžiama, kad anksčiau tėvus pasiekę pranešimai negalioja.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Labai jau kvepia korupcija. Kodėl viskas taip įslaptinta? Neskelbiami sąrašai. Gal kažkam paranku tokia painiava. Ir visų pirma turėjo išsiųsti pakartotinus laiškus e. Paštu ir viską paaiškinti, o ne tikėtis, kad tėveliai prilipę skaitineja savivaldybės tinklapį.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS