Prieš draudimų startą klaipėdiečiai nėrė į pirtį: kaitintis traukė būriais | KaunoDiena.lt

PRIEŠ DRAUDIMŲ STARTĄ KLAIPĖDIEČIAI NĖRĖ Į PIRTĮ: KAITINTIS TRAUKĖ BŪRIAIS

Paskelbus apie Klaipėdoje įvedamą lokalų karantiną, būriai klaipėdiečių patraukė į viešąją pirtį.

Per dieną – 100 lankytojų

Pirmadienį garinėje saunoje apsilankė apie šimtą miestiečių. Gali būti, kad žmonės suskubo į pirtį, kai tik išgirdo apie uostamiesčiui gresiančius ribojimus.

"Specialių nurodymų pirtims nėra. Galioja tie patys reikalavimai – reikiamas plotas vienam lankytojui, atstumų laikymasis ir klientų registracija. Galbūt miestiečiai išsigando, kad pirtis gali būti uždaryta, bet kaip dirbome, taip ir dirbsime", – tikino įmonės "Vildmina", administruojančios viešąją Klaipėdos pirtį, direktorius Algimantas Strikaitis.

Pirmadienį į pirtį sugužėjo beveik šimtas klaipėdiečių, šeštadienį pirties malonumais lepinosi apie 170 miestiečių.

"Kol kas niekas mūsų neuždaro. Tačiau žiema, panašu, bus sunki. Nors dažniausiai prastos būna vasaros. Kiek žiemą sutaupome, tiek lieka vasarai. Pavasarį, įvedus karantiną, valdžia bent kažkokią pagalbą teikė smulkioms įmonėms. Dabar apie tai net neužsimenama. Situacija sunkėja, bet jokių kompensacijų nežadama", – dėstė įmonės vadovas.

Kels kainas?

Nuo pandemijos pradžios pirties lankytojų skaičius drastiškai mažėjo.

Pirmadienį garinėje saunoje apsilankė apie šimtą miestiečių. Gali būti, kad žmonės suskubo į pirtį, kai tik išgirdo apie uostamiesčiui gresiančius ribojimus.

"Visi bijo, niekas neina į viešas vietas, o tuo labiau – į pirtis. Žmonės sėdi užsidarę namuose. Žiemą dažniausiai sulaukdavome dvigubai daugiau lankytojų, o dabar srautas toks, kaip vasarą", – pastebėjo A. Strikaitis.

Trilapio gatvėje įsikūrusi pirtis pilna būna tik penktadieniais ir šeštadieniais. Pirmadienį ir ketvirtadienį lankytojų – mažiau. Pirtis nedirba antradienį, trečiadienį ir sekmadienį.

Kol kas pirtis nežada atleisti darbuotojų, bet įstaigos finansinė padėtis nėra gera.

"Jau nebėra ką atleisti. Dabar esame nei pakarti, nei paleisti. Viskas keliauja to, kad žmonės neis niekur, link. Visus kausto baimė. Mes turime išsilaikyti patys, jokios kapeikos iš niekur negauname. Nuo sausio kils minimali alga, vadinasi, jei pakelsi ją, atlyginimą turėsi didinti ir visiems kitiems. Nežinome, kaip suksimės. Gal bilietų kainas reikės kelti?" – svarstė įmonės vadovas.

Lankytojo bilietas kainuoja 8,5 euro, pensininkams jis atsieina 6,5, o vaikams – 3,5 euro.

Į pirtį – kovoti su virusu?

"Pirtininkai – specifinė bendruomenė. Jei kas mėgsta pirtį, į ją ir vaikščios. Beje, iš visų pažįstamų pirtininkų nė vienas per šį pusmetį taip ir nesusirgo koronavirusu. Juk aiškinama, kad pirtis padeda kovoti su virusais. Dar pavasarį buvo minima, kad virusas žūsta aukštoje temperatūroje. Mūsų garinėje saunoje temperatūra pasiekia 70–75 laipsnius. O dar ir drėgmė. Pakvėpavus tokioje saunoje, virusai tikrai žūva", – patikino A. Strikaitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Hop

Hop do kuči

Kazaubonas

Sakyč, viruso reiktų baidytis ne garinėje ar prausykloje, o praėjimuose, priepirtyje ir prie persirengimo spintelių. Ar ten viskas valoma ir dezinfekuojama po kiekvieno lankytojo, labai abejoju. O šiaip pirtį vertinu teigiamai, ir jei bus užtikrinama švara ir profilaktika, tikrai neišgąsdins ir šiek tiek didesnė kaina. Beje, ar tas diedas dar pardavinėja vantas ir kiek dabar prašo už beržinę?

AK

Žmonės amžiais švarinosi bei sveikatinosi pirtyse. Svarbu gera ventiliacija patalpose, įkaitus tai tik atvėsimo malonumas, o garinėje babaušiai gaus sunkiai pakeliamą smūgį, kurį ištvers žmogus. Dar negirdėjome, kad pirtis taptų užkrato židiniu, tikėkimės, ir negirdėsim.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS