Prisieks naujas Klaipėdos miesto tarybos narys: A. Zarambienę pakeis A. Kontautas | KaunoDiena.lt

PRISIEKS NAUJAS KLAIPĖDOS MIESTO TARYBOS NARYS: A. ZARAMBIENĘ PAKEIS A. KONTAUTAS

Naujoji Klaipėdos miesto tarybos narė "valstiečių" atstovė Aušra Zarambienė, visai neseniai pakeitusi į Seimą išrinktą partijos kolegę Ligitą Girskienę, miesto taryboje neužsibuvo nė mėnesio. Moteris laimėjo direktoriaus konkursą vienoje švietimo įstaigoje ir politikės karjeros atsisakė.

Klaipėdos miesto tarybos sekretorius Modestas Vitkus patvirtino, kad A.Zarambienė traukiasi iš uostamiesčio tarybos.

Vyriausioji rinkimų komisija jau gavo A.Zarambienės pareiškimą, kuriame ji atsisako mandato.

"Apie tai informuotas ir meras Vytautas Grubliauskas. A.Zarambienė prašo nutraukti jos tarybos nario įgaliojimus. Jos prašymas yra patenkintas. Artimiausiame miesto tarybos posėdyje, vyksiančiame gruodžio 22 d., turėtų prisiekti jos partijos kolega Antanas Kontautas. Su juo jau bendravome, jis pasiryžęs dirbti taryboje. Taigi taryba visos sudėties, turėsime naują narį, darbas nestos, vakuumas nesusidarys", – paaiškino M.Vitkus.

A.Zarambienė tarybos nare vietoj L.Girskienės tapo lapkričio pabaigoje.

Tačiau beveik tuo pačiu metu paaiškėjo, kad ji laimėjo konkursą eiti direktoriaus pareigas  vienoje uostamiesčio švietimo įstaigoje, o pagal Savivaldos įstatymą šios pareigos yra nesuderinamos su darbu miesto taryboje.

Tad vieno jų – politikės statuso arba direktoriaus posto – moteris turėjo atsisakyti.

Ji jau iškart neslėpė, kad ketina rinktis įstaigos vadovo pareigas.

A.Zarambienę taryboje pakeis "valstiečių" partijos atstovas 60 m. mokslininkas A.Kontautas.

2019 m. savivaldybių tarybų rinkimuose jis liko dvyliktas "valstiečių" sąraše ir į tarybą nepateko, nes ši partija laimėjo septynis mandatus.

Visai neseniai A.Kontautas dalyvavo ir Seimo rinkimuose. Vienmandatėje Danės apygardoje, kur iš 10 kandidatų liko penktas, jis surinko mažiau nei 10 proc. rinkėjų balsų.

O partijos sąraše po reitingavimo iš 72-os vietos nukrito į 104-ąją.

Gruodžio pabaigoje A.Kontautas pagaliau taps Klaipėdos miesto tarybos nariu.

Per metus ir aštuonis mėnesius nuo pastarųjų savivaldybių tarybų rinkimų Klaipėdoje "valstiečiai" savo atstovą taryboje keičia jau penktą kartą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nu bet

vistiek neteko šito pono girdėt viešai. Kodėl jis toks neaktyvus kad ir pvz. bendruomeniu veikloj? Kodėl negirdėt pas seniunaičius? Jokio straipsnio Klaipėdkej arba bent pas atvirą Vainoriu? Nu krc. atsiprašau ka gal per aštriai pavariau, ačiu už reikalinga info ir gerų švenčiu pons Vytautai:D)

Tam kuris yra "Nu bet" nuo Vytauto Čepo

Nežinomas jaunuoli, tas jums "nežinomas barzdyla" yra Antanas Kontautas buvęs 1 - osios po nepriklausomybės atstatymo miesto tarybos narys, daug prisidėjęs prie pirmųjų miesto tarybos sprendimų turėjusių esminės reikšmės miesto raidai : Girulių girios išsaugojimo kai būsimieji konservatoriai buvo sugalvoję ten statyti Naftos terminalą, universiteto ir LSSI įsteigimo, "Klaipėdos" dienraščio išlaisvinimo iš valdžios gniaužtų, Jūrininkų ligoninės statybos ir daugelio kitų Tarybos sprendimų ... Niekada nebijojo reikšti savo nuomonės, niekada be reikalo nesipuikavo ir nieko neišdavė, neįžeidinėjo, kaip kad dabar yra gali girdėti per kiekvieną miesto tarybos posėdį. Tai tiek. Ir vis tik gaila, kad sėdite ten Taryboje ir tiek mažai žinote.

Nu bet

gražus viražas gavus direktorės posta atsisakyt tarybos nario kėdės? Būti darželio direktore yra kiekvienos eilinės auklėtojos svajonė ! Tiesa, Klaipėdoje kur tokiose kėdėse sėdi arba pasene giminės arba senos jedrionos pakalikės, paprastai pedagogei nėra šansų. Sveikinu Aušrą. Geras ėjimas. Iki pensijos ir po jos nebloga alga garantuota. Dar galėsi jaunas auklėtojas iš proto vest..:D).Liberalija kaip visada žino kap neutralizuoti aniem nepatogius vienetus: Pas tą aušrą yra buve teisingumo priepuoliai, todėl ji negal būt tarybos daugumai patikima..;D. Šitas niekam nežinomas barzdila išdyges kap pilypas iš kanapiu manau bus toks kokio reikia D):D)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS