Prokuratūra pradėjo tyrimą dėl dirvožemio užterštumo Klaipėdoje | KaunoDiena.lt

PROKURATŪRA PRADĖJO TYRIMĄ DĖL DIRVOŽEMIO UŽTERŠTUMO KLAIPĖDOJE

  • 10

Generalinė prokuratūra ketvirtadienį pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl normas viršijančio dirvožemio užterštumo chromu Klaipėdoje.

„Bus vertinama ir tikslinama Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos pareiškime pateikta informacija apie dirvožemio užterštumą chromu, aiškinamasi kas yra dirvožemio užterštumo sukėlėjas, nustatinėjamas padarinių atsiradimas ar kilusi grėsmė aplinkai, gyvūnijai, žmonių sveikatai“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Klaipėdos miesto savivaldybė praėjusią savaitę pranešė, kad nustatė dirvožemio užterštumą chromu šiaurinėje uostamiesčio dalyje esančiuose Bomelio Vitės ir Didžiosios Vitės gyvenamuosiuose mikrorajonuose.

Čia monitoringo metu nustatytas dirvožemio užterštumas kai kur normą viršijo 12 kartų. Didžiausi viršijimai nustatyti ties uosto teritorija, o einant toliau nuo uosto, koncentracijos palaipsniui mažėja.

Dėl nustatytų užterštumo normos neatitikimų buvo sušauktas ir miesto ekstremalių situacijų komisijos posėdis.

Savivaldybė dėl situacijos kreipėsi į Vyriausybę, Aplinkos apsaugos agentūrą ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkciją, prašoma peržiūrėti užterštoje teritorijoje veikiančių įmonių taršos leidimų sąlygas.

Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacija teigė, kad įmonėms metami kaltinimai dėl taršos yra nepagrįsti.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Pilietis

Visiems valdininkams DZIN..Nuodijo ir nuodis mus

Justas

Visi žino, kad čia Klasco krovos pasekmės, gi krovė patys darbuotojai. Nuodyja visą Klaipeda kas dien ir vargo namato:).

>priims

ai tai jau visus šunis karia ant to uosto. Nusibodo. Patys matot kad ne tik nėra naudos bet ir kelia minčių kad rėkiama dėl rėkimo. Aišku kad teršia bet pas mus mieste kaip pas tikrus žemaičius - mato kad karvė šika į šulinį bet stovi, vėpso ir dejuoja
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS