Pušyno gatvės daliai – naujas vardas | KaunoDiena.lt

PUŠYNO GATVĖS DALIAI – NAUJAS VARDAS

Pušyno gatvės daliai bus suteiktas naujas – Parko pavadinimas. Miesto taryba tam pritarė, nors gyventojai pasisakė kategoriškai prieš. Keisti gatvės dalies pavadinimą prireikė, nes ją kerta geležinkelis.

Pušyno gatvės daliai bus suteiktas naujas – Parko pavadinimas. Miesto taryba tam pritarė, nors gyventojai pasisakė kategoriškai prieš. Keisti gatvės dalies pavadinimą prireikė, nes ją kerta geležinkelis.

Parko gatve vadinsis Pušyno gatvės dalis einanti nuo Manto gatvės iki geležinkelio. Miesto taryba šį sprendimą svarstė jau antrą kartą. Dėl šio klausimo vėl kilo daug diskusijų.

Tarybos nariai Vidmantas Plečkaitis ir Nerijus Čapas atkreipė dėmesį, kad Pušyno gatvės gyventojai nenori, kad būtų pakeistas jos pavadinimas.

„Siūlau nekeisti“, – tvirtino V.Plečkaitis.

Atkreiptas dėmesys, kad dėl gatvės pavadinimo pakeitimo gyventojams gali kilti nepatogumų, papildomų išlaidų. Tarybos nariui Vytautui Lupeikai, svarstant šį klausimą, kilo nostalgija.

„Pušyno gatvėje sutikau savo gyvenimo meilę. Dabar ateisiu čia, o gatvė bus nebe Pušyno, o Parko. O kaip ilgiausia gatvė Lietuvoje – Savanorių, kuri prasideda Kaune ir baigiasi Vilniuje. Ją kerta daug magistralių, bet niekas jos nedalina ir pavadinimo nekeičia“, – dėstė V. Lupeika.

Jam pritarė ir Saulius Budinas: „Kodėl nekeičiame Tilžės gatvės ar Šilutės plento pavadinimų. Jas taip pat kerta geležinkelis“.

Klaipėdos savivaldybės Geodezijos ir GIS skyriaus vedėjas Vytautas Nausėda aiškino, kad keisti Pušyno gatvės dalies pavadinimą reikia, nes pagal vidaus reikalų ministro įsakymą gatvė yra viena ištisinė linija – turi būti pervažiuojama.

Pušyno gatvę kerta geležinkelis ir ją padalina. Šilutės plentas ir Tilžės gatvė yra pervažiuojamos.

Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Daina Kerekeš taip pat pabrėžė, kad pakeisti Pušyno gatvės dalies pavadinimą būtina, nes ši neatitinka teisės aktų. Tokį prašymą buvo pateikęs ir Registrų centras. Priešingu atveju savivaldybė dėl reikalavimo nevykdymo gali atsidurti teisme.

Registrų centro atstovas Aidas Petrošius aiškino, kad gyventojai ir juridiniai asmenys dėl gatvės pavadinimo pakeitimo nepatogumų ar išlaidų dėl turto perregistravimo nepatirs.

„Dauguma galvoja priešingai, bet tai yra mitas. Registrai yra tarpusavyje integruoti. Jei pakeičiamas gatvės pavadinimas, namui suteikiamas naujas adresas, jis automatiškai pasikeičia ir nekilnojamo turto, juridinių asmenų ar gyventojų registruose. Pastarajame kaupiami duomenys apie deklaruotą gyvenamąją vietą. Žmonėms niekur nereikės eiti. Gyvename 21 amžiuje. Visa informacija, kurios gali reikėti valstybės institucijomis yra pasiekiama elektroniniu būdu“, – pabrėžė atstovas.

Pasak A.Petrošiaus, gyventojams prie naujo adreso reikės tik priprasti, o tai psichologinis dalykas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

emigr@nt

Matyt Klaipedoje daugiau bedu nebeliko, kad reikia ieskoti siknoje razinku...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS