Radiatoriai uostamiestyje dar šyla ne visur | KaunoDiena.lt

RADIATORIAI UOSTAMIESTYJE DAR ŠYLA NE VISUR

Prasidėjus šildymo sezonui, radiatoriai pradėjo kaisti ne visuose butuose. Gyventojai, užuot kreipęsi į šildymo ir karšto vandens prižiūrėtojus, skambučiais atakavo savivaldybę.

Klaipėdos savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio vedėjas Algis Gaižutis tvirtino, kad pastarosiomis dienomis savivaldybė sulaukė kelių skambučių dėl namuose nešylančių radiatorių. Kai kurie gyventojai ieškoti pagalbos pradėjo jau pirmadienio rytą.

„Žmonės išgirdo, kad startavo šildymo sezonas, pasižiūrėjo, jog jų radiatoriai nešyla, ir puolė skambinti. Bandžiau aiškinti, kad šildymas visuose namuose vienu mygtuko paspaudimu nėra įjungiamas“, – pasakojo vedėjas.

Pasitaikė ir tokių gyventojų, kurie pirmiausia dėl problemos kreipėsi į savivaldybę, o ne apie ją pranešė šilumos ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojui.

„Bandai padėti žmonėms. Susisieki su prižiūrėtoju ir praneši, kad viename ar kitame name kažkas ne taip, nors gyventojai tai galėtų padaryti ir patys. Pastebėjau, kad žmonėms trūksta kantrybės. Jie nori, kad visos problemos būtų išspręstos čia ir dabar“, – pabrėžė vedėjas.

A.Gaižutis teigė, kad nesulaukta nė vieno pastebėjimo iš namų, kuriuose šildymas dar nėra įjungtas dėl renovacijos darbų.

„Matyt, prižiūrėtojai informavo gyventojus apie situaciją. Buvome kalbėję, kad iškabintų skelbimus, jei vyksta darbai ir šildymo sezonas nestaruos laiku“, – tvirtino vedėjas.

Įmonės „Lamberta“ direktorius Jonas Kondratas informavo, kad namams, kuriuos prižiūri, šildymas buvo įjungtas per vieną dieną. Vėliau buvo derinamos sistemos.

„Jau beveik visur suderinome. Žinoma, skambučių, kad kažkur nešyla radiatorius, dar sulaukiame. Problemų nėra su renovuotais namais. Bėdų kyla yra su senais, ypač tais, kurių sistemos vasarą buvo plautos. Ten oro būna daugiau. Jis susirenka tokiais „maišais“, tad iš karto nepavyksta nuorinti. Tenka važiuoti vėl“, – pasakojo vadovas.

J.Kondratas tvirtino, kad tarp prižiūrimų yra du namai, kuriuose šildymo sezonas dar nestartavo. Čia baigiami renovacijos darbai.

Pasak direktoriaus, jei namuose nešyla radiatorius, gyventojai apie tai turėtų pranešti pastato šildymo ir karšto vandens prižiūrėtojui. Šis atvyks ir spręs problemą.

„Tačiau, kai vyrauja tokie orai, radiatoriai nebus karšti. Reikia matuoti kambario temperatūrą. Būna atvejų, kai sulauki skundo, jog nešyla radiatorius, nuvažiuoji, jis būna drungnas, o kambaryje temperatūra – 20 laipsnių“, – komentavo direktorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Sosaldermokratas tas Dratas

Todėl ir nešyla.

Petras

Ne geresnė padėtis ir Kaune. Tai kas kad pajugta šildymas, bet nepaduoda šilumos į radiatorius, orink neorines , vistiek vos gyvi radiatoriai, nes nepaduoda karšto vandens į radiatorius, tai iš kur gali būti šilta kambariuose jeigu tik gyvi , ne lediniai radiatoriai. Bjaurūs ir šilumos mazgų prižiurėtojai, gaila jiem kad žmonėm būtu silta, jug mes ir mokam tam kad šiltai gyventume, o prižiurėtojai atsuka šilumą kad tik vos birzgina , jokios šilumos nuo radiatorių. Taupytojai mat atsirado namo šilumos prižiurėtojai!

Lambertos direktoriui

vakar 19 val Rumpiškės gatvės 7 name kai kuriuose butuose buvo +11-12 laipsnių , o naktį + 7 . Manau pasakymai , kad visada " kalti" gyventojai - tikrai neobjektyvūs . jūs nesugebėjote tinkamai pradėti šildymo ir tik po begalės skambučių ir pasakymo, kad kviesime visuomenės sveikatos centro specialistus , kad surašytų aktus , šį pusdienį radiatoriai pradėjo šilti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS