Raudonų durų instaliacijos Melnragėje greitai neliks | KaunoDiena.lt

RAUDONŲ DURŲ INSTALIACIJOS MELNRAGĖJE GREITAI NELIKS

Netoli Šiaurinio molo aplūžusios raudonos durys poilsiautojams jau kurį laiką kelia klausimų. Pasirodo, tai yra meninė instaliacija, turėjusi tapti pramoga miestiečiams, tačiau šis daiktas, paplūdimyje paliktas ir neprižiūrimas jau maždaug metus, šiandien jau nebeprimena meno kūrinio.

Pirmajame Melnragės paplūdimyje yra ryški raudonų durų instaliacija, atsiradusi maždaug prieš metus.

Pasak Klaipėdos apskrities pagalbos vyrams centro direktoriaus Dariaus Dociaus, instaliacijos idėja buvo skirta paskatinti gyventojus pažvelgti giliau į savo dvasinį pasaulį.

„Įrengėme meninę instaliaciją – duris su veidrodiniu įėjimu „Duris į save“. Ši idėja siekė skatinti giliau pažvelgti į savo vidų. Šalia šių durų gyventojai bei miesto svečiai galėjo pasidaryti ir įdomesnių nuotraukų“, – kalbėjo D. Docius.

Nors instaliacija buvo pastatyta, kad praskaidrintų miestiečių kasdienybę, tačiau šiandien po ilgo laiko ji atrodo liūdnokai: apipaišyta grafičiais, pasvirusi, išlūžusiomis kojomis, o pažvelgus pro „langą“, atspindyje matomas tik šešėlis.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

...ir kryzių prie tako link jūros nuimkit-o tai atrodo lyg į kapines eini-nemalonu

Anonimas

Supratau - padangos pamiškėje gali būti "Meninė instaliacija"

Prie to molo

Susitvarkyti vieną kartą laikas. Gyvenamų namų daugėja. Stato naujus. Telkiasi narkomanų, kurie jau orasigyvenę, panašiai kaip gentvilas. Po pliažo teritoriją nuo ryto vaikšto prostitutės. Aplink slankioja pagyvenę vyrai, kurie paslaugas iš tų prostitučių gauna orams atšilus tiesiai kopose. Iš laivų įplaukimo į uostą vietos, nuo molo pusės iš Melnaragės narai nuolat užsiima kontrabandos prekių paėmimo iš vandens. Laivai įplaukas kontrabandą įmetęs į vandenį, narai vaidina užsiimančius hobiu, tai yra jauni žmonės. Jie apsimeta, kad sportuoja, pramogauja. O iš tiesų jų nardymas sutampa su keltų ir kitų laivų įplaukimu. Elementariai, kontrabandą paima iš vandens, laivai uoste kai tikrinami, jau būna švarūs. Žodžiu, ne instaliacijas demonstruoti reikia. Melnaragė pavirto didele narkomanų kolonija. Kur prasigyvenę nusikaltėliai statosi nemažus namus. Ten klesti ir prostitucija, ir narkomanų orgijos. Policija juos aptarnauja, nesuiminės juk gentvilo ir jo draugų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS