Regiono merai norėtų aiškumo dėl situacijos Klaipėdos universiteto ligoninėje | KaunoDiena.lt

REGIONO MERAI NORĖTŲ AIŠKUMO DĖL SITUACIJOS KLAIPĖDOS UNIVERSITETO LIGONINĖJE

Klaipėdos regiono tarybos kolegija, kuriai vadovauja uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus, susitiko su Klaipėdos universiteto ligoninės vadovu Audriumi Šimaičiu. Regiono savivaldybių merai, iš pirmų lūpų išgirdę apie situaciją įstaigoje, nusprendė artimiausiu metu kreiptis į aukščiausias šalies institucijas dėl susidariusios padėties ligoninėje, ieškant būdų, kaip užtikrinti pacientams teikiamų paslaugų kokybę.

Žinia plinta plačiai

Pernai sujungus Klaipėdos universitetinę, Jūrininkų ir Palangos reabilitacinę ligonines, netrukus prabilta apie besikaupiančius milijoninius nuostolius.

Dėl to Klaipėdos meras dar pernai vasarą kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją (SAM), kad ši problema būtų sprendžiama kuo skubiau, tačiau atsako nebuvo.

Šią savaitę susitikimo su naujojo darinio vadovu pageidavo regiono savivaldybių merai, kuriems neramu dėl situacijos Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) po gydymo įstaigų sujungimo.

„Žinia apie problemas vis plačiau plinta visame regione. Juolab apie didėjantį ligoninės veiklos finansinį nuostolį informacija yra oficialiai patvirtinta. Todėl surengėme regiono savivaldybių merų ir KUL vadovo susitikimą, kad iš pirmų lūpų išgirstume apie realią situaciją ir kaip tos problemos sprendžiamos“, – teigė A. Vaitkus.

Man, kaip merui, irgi kyla daug klausimų.

Ligoninėse – skirtingos algos

Problemų spektras KUL yra didelis, Klaipėdos meras patvirtino, kad per pastarąsias dvi savaites į jį kreipėsi ne vienas darbuotojas iš ligoninės. Visi jie pabrėžė, kad reorganizacijos procesas nevyksta sklandžiai.

Pastarąjį raštą dėl šių problemų iš KUL Jūrininkų filialo tarybos A. Vaitkus gavo kovo 27 d.

Jis yra adresuotas ir SAM, kuri dabar atsako už visą įstaigų reorganizacinį procesą.

„Man, kaip merui, irgi kyla daug klausimų. Darbuotojai piktinasi, kad atlyginimai visuose trijuose filialuose skirtingi. Reorganizavimo procesui turėjo būti numatytos lėšos tokiai pertvarkai. Paprastai reorganizuojant įstaigas, dalis žmonių išeina iš darbo dėl įvairių priežasčių, pirmiausia dėl amžiaus. Ir visam tam lėšų numatyta nebuvo, be to, įsiskolinimas tiekėjams gąsdina ligoninės personalą“, – kalbėjo Klaipėdos meras.

Nuostoliai mažėja?

Regiono savivaldybių merus KUL vadovas A. Šimaitis patikino, kad ieško pačių įvairiausių būdų, kaip situaciją įstaigoje gerinti, jo teigimu, imtasi tam tikrų priemonių ir jos esą veiksmingos bei efektyvios.

„Ligoninės vadovo teigimu, tie nuostoliai, kuriuos ligoninė patiria kas mėnesį, šiek tiek mažėja. Regiono tarybos posėdyje priimtas septynių savivaldybių merų sprendimas kreiptis į atsakingas valstybės institucijas ir, pirmiausia, į SAM, kad būtų imtasi priemonių, išlyginant finansinę duobę“, – pabrėžė A. Vaitkus.

Pernai vasarą dėl grėsmingos situacijos KUL, sujungus ligonines, Klaipėdos meras kreipėsi į SAM vadovą Arūną Dulkį.

Esą pokalbis buvo konstruktyvus, tačiau rezultato, kuris rodytų, jog yra valdomos įstaigų sujungimo pasekmės, nėra.

„Penktadienį pirmąkart dalyvausiu rengiamame KUL stebėtojų tarybos posėdyje, gal ten išgirsiu konkretesnį atsakymą apie esamą padėtį ir priežastis, kodėl ta padėtis yra tokia“, – apie šios dienos planus kalbėjo meras.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Nustebusi R.

Negaliu patikėt. Negi Klaipėda rado mero postui tikrai miestui ir miestiečiams dirbantį žmogų? Ir dar drąsų.

Senjorui

trys dar gerai..Kad tik nereiktu 10

Senjoras...

Išmėžti "Augėjo arklides" prireiks manau trijų metų. Stiprybės ir sveikatos Šimaičiui.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS