„Regitros“ viršininką rinko slapta? | KaunoDiena.lt

"REGITROS" VIRŠININKĄ RINKO SLAPTA?

"Regitros" Klaipėdos padaliniui nė akimirkos neteko verstis be viršininko. Iš posto pasitraukus senajam vadovui, dirbti iš karto pradėjo naujasis – buvęs Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas Vainius Butinas.


 

"Regitros" Klaipėdos padaliniui nė akimirkos neteko verstis be viršininko. Iš posto pasitraukus senajam vadovui, dirbti iš karto pradėjo naujasis – buvęs Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas Vainius Butinas.

Valstybės įmonės "Regitra" Klaipėdos padalinys be vadovo liko, kai iš šių pareigų pasitraukė Saulius Budinas. Nuo gegužės 4 dienos jis pradėjo eiti Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas.

Anksčiau skelbta, kad vieša atranka į "Regitros" Klaipėdos padalinio viršininko pareigas bus skelbiama atleidus S.Budiną. Jis dirbo iki paskutinės dienos – gegužės 2-osios, šeštadienio.

Sekmadienį ir pirmadienį "Regitra" nedirba. Tačiau jau antradienį, gegužės 5-ąją, "Regitros" Klaipėdos padalinys turėjo naują vadovą – 50-metį V.Butiną. Tai patvirtino valstybės įmonės "Regitra" viešųjų ryšių specialistė Laimutė Užupė.

"Taip, Vainius Butinas jau eina filialo viršininko pareigas. Darbą jis pradėjo nuo gegužės 5 dienos", – vakar tvirtino atstovė.

Paklausta, kada ir kaip buvo organizuota viešoji atranka šioms pareigoms užimti, L.Užupė atsakė: "Vyko pokalbiai su galimais kandidatais ir atranka, nes žiniasklaidoje jau iš anksto buvo paskelbta apie būsimą ankstesnio filialo viršininko pasitraukimą".

Atstovė teigė, kad buvo tik planuota, jog viešoji atranka bus skelbiama po S.Budino pasitraukimo.

L.Užupė atkreipė dėmesį, kad valstybės įmonės "Regitra" darbuotojai yra ne valstybės tarnautojai, todėl jų atrankoje gali būti taikomi paprastesni reikalavimai.

Daugiau informacijos apie Klaipėdos filialo atranką: kiek žmonių dalyvavo atrankoje, kodėl pasirinktas V.Butinas, kokie reikalavimai keliami asmeniui, norinčiam užimti šias pareigas, – atstovė žadėjo pateikti kitą dieną.

Prieš pradėdamas dirbti "Regitros" Klaipėdos padalinio viršininku V.Butinas vadovavo Valstybės sienos apsaugos tarnybai. Šias pareigas jis pradėjo eiti 2010-ųjų kovą. Pareigūnai į šį postą skiriami penkerių metų kadencijai. V.Butino kadencija nebuvo pratęsta paties pareigūno pageidavimu.

Prieš baigiantis kadencijai, pasieniečių vadas turėjo nemalonumų, paaiškėjus, kad su jo patvirtinimu pasienyje ruošiamasi diegti vaizdo stebėjimo įrangą su Rusijoje pagamintais davikliais, taip pat kilus skandalui dėl galbūt išpūstų kainų viešuosiuose pirkimuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

antosė

Budinas Butinas, Putinas..

Hans

Regitroai vadovauti gali ir susitepę žmogeliai... o gal jis tam ir paskirtas, kad ką nors kažkuo aprūpintų?

No com

Nepradėkit purslotis,geras vyras tas Vainius Butinas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS