Rekonstruojant taką Kuršių nerijoje, dviratininkams laikinai draudžiama keliauti į Neringą | KaunoDiena.lt

REKONSTRUOJANT TAKĄ KURŠIŲ NERIJOJE, DVIRATININKAMS LAIKINAI DRAUDŽIAMA KELIAUTI Į NERINGĄ

  • 10

Rekonstruojant Kuršių nerijos pėsčiųjų ir dviračių taką, laikinai draudžiamas eismas dviračių taku nuo Smiltynės iki Juodkrantės, penktadienį pranešė Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD).

Anot pranešimo, laikinai draudžiamas dviratininkų eismas ir valstybinės reikšmės krašto keliu Nr. 167 Smiltynė–Nida.

„Valstybinės reikšmės krašto kelio Smiltynė–Nida ruožas nuo Smiltynės iki Juodkrantės nėra pritaikytas dviračių eismui – važiuojamos kelio dangos plotis čia siekia vos 7–8 metrus, nėra kelkraščių, daug pavojingų kelio vingių, įkalnių, nuokalnių, todėl, siekiant apsaugoti pačius dviratininkus, prašome laikinai rinktis alternatyvius kelionės būdus į Neringą, pvz., viešąjį ar vandens transportą“, – pranešime cituojamas Kelių direkcijos Transporto infrastruktūros statybos ir priežiūros departamento direktorius Evaldas Petrikas.

Planuojama, kad pėsčiųjų ir dviračių tako tvarkymo darbai iki Juodkrantės bus baigti liepos mėnesį.

Po rekonstrukcijos bus įrengtas naujas iki 3,5 metrų pločio takas, kad juo galėtų pasinaudoti ir specialiosios tarnybos (šiuo metu tako plotis vietomis kinta nuo 2 iki 2,5 metrų), taip pat planuojama įrengti poilsio aikšteles.

Tako rekonstrukcija vykdoma suderinus darbus su Valstybine miškų urėdija, Kuršių nerijos nacionaliniu parku ir kitomis institucijomis. Tako tiesimo darbai atliekami laikantis visų institucijų keliamų reikalavimų, siekiant daryti kuo mažesnį poveikį aplinkai ir išaugant unikalų vietinį kraštovaizdį, augmeniją.

Rekonstruojami tako ruožai sutampa su tarptautinių dviračių trasų „EuroVelo 10“ (Baltijos jūros trasa) ir „EuroVelo 13“ (Geležinės uždangos takas) atkarpomis, todėl takas svarbus ir atvykstantiems iš užsienio.

Dviračių tako nuo Smiltynės iki Juodkrantės rekonstravimo darbai kainuos 5,8 mln. eurų.

Darbai vykdomi dviejuose tako ruožuose – nuo 2,104 iki 2,956 kilometro ir nuo 2,956 iki 15,567 kilometro. Kita dalis tako nuo Juodkrantės iki Preilos šiuo metu dar yra projektuojama, rangos darbų konkursą numatoma skelbti šių metų viduryje.

Likusią tako dalį planuojama sutvarkyti 2024 metais.

Kai takas bus sutvarkytas, atitinkamas jo dalis valdyti perims Klaipėdos miesto ir Neringos savivaldybės. Registrų centro duomenimis, pirmasis šio tako ruožas nuo Pervalkos gyvenvietės iki Pervalkos paplūdimio įrengtas dar 1978-aisiais. Vėliau atskiri tako ruožai buvo tiesiami skirtingu metu. Šiuo metu bendras tako Smiltynė–Nida ilgis yra apie 50 kilometrų.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Mama su šeimyna

No Smiltynės iki Juodkrantės trūksta - informacinių stendų, atstumų ženklinimo, sustojimo aikštelių su suoliukais, tualetų. Ruože nuo Smiltybės iki Kopgalio nesutvarkyti takų pakraščiai. Jokio įspėjimo, kad tai labai pavojinga. Esami tualetai prastai prižiūrimi. Apie dviratinikų patekimą į Naująją perkėla nėra ką kalbėi.

Žaneta

O kada tiksliai jau atidaro ta rekonstruojama ruožą? Jokios atnaujintos info nerandu...

>>anonimui

nepyk ant to korumpuoto sudo, jis juk galvoja, kad jo karstas bus su kišenėmis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS