Rimkų pervaža – vairuotojų siaubas: gyventojams tenka stovėti spūstyse | KaunoDiena.lt

RIMKŲ PERVAŽA – VAIRUOTOJŲ SIAUBAS: GYVENTOJAMS TENKA STOVĖTI SPŪSTYSE

Kasryt apie pusvalandį prie Rimkų geležinkelio pervažos praleidžiantys ir į darbus, mokyklas vis vėluojantys klaipėdiečiai nebežino, ko griebtis, kad situacija pasikeistų. Esą iki šiol nei miesto valdžia, nei patys "Lietuvos geležinkeliai" problemos neišsprendė.

Delsia spūstyse

Dėl esą prastai organizuojamo traukinių eismo Rimkų geležinkelio pervažoje žmonės į Klaipėdos miesto savivaldybę kreipiasi nebe pirmą kartą.

Vis dėlto prašymai koreguoti eismo tvarką reikiamų ausų nepasiekia.

"Kiekvieną dieną piko metu, ryte ir vakare, vis dar neišspręsta problema – Rimkų pervaža. Miesto valdžia žadėjo, bet neištesėjo, kad piko metu traukinių srauto nebus. Daugybę metų stovime spūstyse po 20–30 min. Pažymėtina, kad iš grafiko "išeina" ir viešasis transportas – vaikai vėluoja į mokyklas, mes nespėjame į darbus. Nesvarbu, kada išvažiuoji iš namų. Kam tada reikalingas viešojo transporto grafikas?" – klausė gyventojai.

"Bandome judinti"

Esą rytais, didžiausio transporto srauto metu, pervaža uždaroma kas kelias minutes.

"Lapkričio 19-ąją 7.18 val. pervaža uždaryta, 7.25 val. – uždaryta, 7.30 val. vėl uždaryta. Kitą dieną situacija ta pati. Suprantama, kai pralekia keleivinis traukinys, na, bet krovininių traukinių stumdymasis pirmyn atgal yra nedovanotinas. Kada bus paviešintas traukinių "stumdymosi" grafikas?" – teiravosi žmonės.

Dar šiemet miesto savivaldybė kreipėsi į bendrovę "Lietuvos geležinkeliai", prašydama atsižvelgti į uostamiesčio vairuotojų skundus. Tačiau, panašu, savivaldybei nepavaldi bendrovė imtis rimtų veiksmų nesiteikė.

"Tąkart jie, kaip visada, atsakė, kad žiūrės, nagrinės srautus, darys. Dabar vėl persiunčiau "Lietuvos geležinkeliams" gyventojų užklausą, bet, deja, atsakymo taip pat nesulaukiu. Patys, kiek galime, bandome judinti", – ketvirtadienį sakė Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus.

Stengiasi patenkinti lūkesčius

Kaip teigė bendrovės "Lietuvos geležinkeliai" Komunikacijos departamento atstovas Gintaras Liubinas, siekdami užtikrinti kuo sklandesnį susisiekimą Klaipėdos miesto gyventojams, šių metų pradžioje "Lietuvos geležinkeliai" priėmė sprendimą Klaipėdoje piko valandomis sustabdyti visus traukinių manevravimo darbus, ir šio nutarimo griežtai laikomasi.

Išimtys yra ypatingai retos – tik labai neatidėliotinais atvejais.

Eismo valdymo departamento vadovai informavo, kad lapkričio 19–20 d. rytiniu metu jokie traukinių manevravimo darbai nebuvo atliekami.

Tiek lapkričio 19-ąją, tiek lapkričio 20-ąją tarp 7.20 val. ir 7.30 val. vyko keleivinis traukinys Nr. 502 Šilutė–Klaipėda. Lapkričio 19-ąją 7.25 val. važiavo krovininis traukinys į Draugystės stotį, kuriam pravažiavus, buvo leidžiamas keleivinis traukinys Nr. 502, vykstantis iš Šilutės į Klaipėdą.

"Atkreiptinas dėmesys, kad keleivių pageidavimu nuo praėjusių metų pabaigos papildomai atidarytas naujasis maršrutas Klaipėda–Šilutė–Klaipėda, kuris turi įtakos eismui, nes rytais šiuo maršrutu žmonės vyksta į darbus, vaikai – į mokyklas, o vakarais – atgal", – komentavo bendrovės atstovas.

"Lietuvos geležinkeliai" nuolatos ieško būdų, kaip geriausiai organizuoti traukinių srautus, kad būtų patenkinti visos visuomenės – keleivių keliavimo, verslo krovinių gabenimo ir gyventojų patogumo – lūkesčiai.

GALERIJA

  • Rimkų pervaža – vairuotojų siaubas: gyventojams tenka stovėti spūstyse
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (53)

To to mmr

Tai kad pagrindiniai srautai iš ir i miesta.

Ne liberalas

bet suprantu, kad reikia viaduko. 4 metai nebus jo net fantazijose, po to rinkites kita miesto seimininka ir geriau be muzikinio issilavinimo.

to mrr

na ir bukas tavo pasiulymas, tai jus miestieciai irgi sulyskite visi i viesuosius transportus, maziau kamsciu mieste bus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS