Rinkimai – grėsmė Klaipėdos muzikiniam teatrui? | KaunoDiena.lt

RINKIMAI – GRĖSMĖ KLAIPĖDOS MUZIKINIAM TEATRUI?

Nors pasiruošimas Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro atnaujinimui vyksta sklandžiai, o šią vasarą turėtų paaiškėti, ar pirmajam darbų etapui bus skirta reikiama pinigų suma, teatro vadovai neslepia nuogąstaujantys, jog po rinkimų planai gali ir pasikeisti – pažadai atseikėti lėšų išsisklaidys lyg migla.

Pasirengimas – be trukdžių

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras sėkmingai ruošiasi teatro pastato rekonstrukcijos startui.

"Viskas vyksta pagal planą. Šiuo metu atliekami projektavimo darbai. Galima sakyti, paveikslėlis, tūriai jau nubraižyti. Projektuotojai dabar skaičiuoja medžiagas ir sąmatas", – paaiškino teatro vadovas Jonas Sakalauskas.

Anot jo, projektuoti planuojama baigti rugpjūtį. Tikimasi, kad statybos darbų leidimą pavyks gauti iki spalio pabaigos arba lapkričio pradžios. Tada prasidės rangovų paieška. Tiesa, darbų starto šiemet nesitikima.

Laukia finansavimo

Šią vasarą teatro, planuojančio rekonstrukciją, lauks kitas svarbus žingsnis.

"Liepos–rugpjūčio mėnesiais Vyriausybė turi tvirtinti 2017 m. biudžeto projektą, kuriame turėtų būti numatyti pinigai, skirti šio projekto pirmajam etapui", – pabrėžė J.Sakalauskas.

Per pirmąjį projekto etapą, kuris, numatoma, tęsis visus ateinančius metus, prireiks 3 mln. eurų.

Lėšų atseikėjimas būtų dar vienas žingsnis sėkmingos teatro atnaujinimo pradžios link. Teatro vadovas vylėsi, kad startui reikiama suma bus skirta, mat su atsakingais asmenimis bei tarnybomis apie tai jau kalbėta. Sutarta ir dėl finansavimo.

"Bet kol nėra popieriaus, mes negalime nieko oficialiai pasakyti", – pripažino J.Sakalauskas.

Po rinkimų persigalvos?

Pašnekovas taip pat pabrėžė, kad reikia nepamiršti, jog sparčiai artėja Seimo rinkimai.

"Gali būti, kad po rinkimų naujai suformuota Vyriausybė gali pakeisti biudžetą. Yra tokia teorinė galimybė. Jeigu atsiras Klaipėdai nedraugiškų žmonių arba manančiųjų kitaip, jie gali neduoti finansų pradžiai ir taip projektą nukelti bent metams", – įvardijo vadovas.

J.Sakalauskas patikino, kad kol kas jokių pavojaus signalų negirdėti, tačiau atkreipė dėmesį, kad dėl valstybės finansavimo kaunasi nemažai miestų.

"Yra daug nebaigtų projektų. Yra tokių, kurie finišuoja ir atsiranda naujų poreikių. Dėl lėšų visi konkuruoja ir visi bando įrodyti, jog jų projektas yra pats svarbiausias. Aš manau, kad politinės valios užteks visiems. Tikiuosi, kad ypač daug bus Klaipėdos patriotų, kurie kovos už šį projektą", – dėstė J.Sakalauskas.

Pritaikys Žvejų rūmus

Planuojant statinio rekonstrukciją, jau nuspręsta, kas priglaus statybvietėje dirbti nebegalėsiančius teatro menininkus. Numatoma, kad Muzikinis teatras persikels į Žvejų rūmus. Juos, anot Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjo Narūno Lendraičio, žadama atnaujinti.

"Planuojant kitų metų biudžetą ir programas, tie pinigai tikrai bus numatyti. Savivaldybė prisidėtų, tikimės, kad proporcingai prisidės ir valstybė", – paaiškino N.Lendraitis.

Numatoma, kad šis klausimas ir valstybės atseikėjama pinigų suma paaiškės šią vasarą. Žvejų rūmų remontą planuojama baigti iki 2017-ųjų vidurio. Tada čia laikinai galėtų įsikurti ir Muzikinis teatras.

Apskaičiuota, kad Žvejų rūmų remontui iš viso gali prireikti apie 748 tūkst. eurų. Pritaikyti patalpas Muzikinio teatro veiklai atsieitų apie 354 tūkst., o apšiltinti stogą ir sienas – dar apie 394 tūkst. eurų.

GALERIJA

  • Jonas Sakalauskas
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Saulė

Greičiau reikia remontuoti tą siaubūną sovietinį palikimą. šitaip darko Klaipėdos miesto centrą. Gal tada pavyks suremontuoti ir aikštę. viskas šitaip apleista, kad baisu žiūrėti. Geda Klaipėdos valdžiai. kodėl kiti miestai sugeba tvarkytis?

Atnaujinsit Žvejukus

jeigu pakeisit ta vadovą.Tikras komunistinio metodo ir požiūrių isikunijimas.Ir kaip jis ten pateko toks būdamas?Jam KRATCe dirbti reikia -ten visi toki

kultūros stoka vadovuose

Prieš keletą dieną girdėjau i žiūrėjau pono Lendraičio interviu. Suglumino Kultūros skyriaus vadovo skurdi, netaisyklinga valstybinė kalba, ne ką geresnė nei Švietimo ministrės. Ponas vedėjas turėtų žinoti, kad reikia sakyti ne "keturi metai, bet ketveri meti. Ne "aisbergas" , o ledkalnis... O Muzikiniams teatrui linkiu...išlikti ir po rinkimų

SUSIJUSIOS NAUJIENOS