Rizikos zonoje – medikai: užkratas darbuotojams nustatomas beveik kiekvieno patikrinimo metu | KaunoDiena.lt

RIZIKOS ZONOJE – MEDIKAI: UŽKRATAS DARBUOTOJAMS NUSTATOMAS BEVEIK KIEKVIENO PATIKRINIMO METU

Pastarąją savaitę sergančiųjų koronavirusu skaičius Klaipėdos mieste stabilizavosi ir siekia Lietuvos vidurkį, nors situacija, anot specialistų, ir nėra gera. Nerimą kelia COVID-19 užsikrėtę medikai ir slaugytojai.

Ketvirtadienį Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) laboratorijoje atlikti 943 tyrimai, nustatyti 275 nauji koronaviruso atvejai, šiandien – 269.

Anot Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovo Raimundo Grigaliūno, per pastarąsias 14 dienų uostamiestyje užsikrėtimų skaičius 100 tūkst. gyventojų prilygo Lietuvos vidurkiui (1 311). Ir nors padėtis kiek stabilizavosi, kol kas ji negerėja.

KUL šiuo metu iš viso gydomi 105 COVID-19 sergantys pacientai.

83 žmonės guli infekciniuose skyriuose, 59 jų taikoma deguonies terapija. Visų pacientų sveikatos būklė patenkinama.

22 pacientai gydomi reanimacijos skyriuje, septyniolikai jų taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, kitiems penkiems skiriama deguonies terapija.

Dviem COVID-19 pacientams atliekama hemodializė.

Nustatyta tvarka sistemingai ir reguliariai profilaktiškai tiriami KUL darbuotojai bei visi prieš grįždami į darbą po atostogų ar nedarbingumo.

Užkratas KUL darbuotojams nustatomas beveik kiekvieno patikrinimo metu.

Pavyzdžiui, praėjusį trečiadienį profilaktiškai ištirti 127 ligoninės darbuotojai, keturiems nustatytas COVID-19 infekuotumas.

KUL 23 medikai (penki gydytojai ir 18 slaugytojų) dėl koronaviruso laikinai nedirba.

COVID-19 serga ir keturi Respublikinės Klaipėdos ligoninės gydytojai bei 30 slaugytojų, taip pat nemažai pagalbinio personalo.

Šios ligoninės padaliniuose praėjusią parą buvo gydomas 121 koronavirusu sergantis pacientas, iš jų 65 taikoma deguonies terapija.

Respublikinės Klaipėdos ligoninės Reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje šiuo metu gydomi septyni COVID-19 užsikrėtusieji, trims taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija.

"Svarbiausia, kad po švenčių nebūtų staigaus susirgimų šuolio. Tikiuosi, kad tam tikras lūžis, tai yra užkrato atvejų mažėjimas, turėtų prasidėti pirmos sausio savaitės pabaigoje ar antros savaitės pradžioje. Tačiau, kaip viskas bus, sunku spėti", – dėstė R.Grigaliūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

4

Medikai yra stiprus, beveik neturinti žalingų įpročių, tai kad Corona jiems daug žalos nepridarys, biuletenį su karantinu gaus, žolelių arbatos pagers ir vėl į kovą su apsileideliais, pagyvenusiais ir su silpnų imunitetu gimusiais zmonemis, puls gelbėti visus kam Corona pavojinga

SUSIJUSIOS NAUJIENOS