Ruošiamasi tvarkyti valstybinės reikšmės krašto kelią Neringoje | KaunoDiena.lt

RUOŠIAMASI TVARKYTI VALSTYBINĖS REIKŠMĖS KRAŠTO KELIĄ NERINGOJE

  • 2

Šią vasarą Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) atliks valstybinės reikšmės krašto kelio Smiltynė–Nida projektinius priešprojektinius tyrinėjimus, o gavus jų duomenis, bus parinkta keliui tvarkyti tinkamiausia remonto rūšis. Tvarkyti kelią yra būtina dėl blogos jo dangos būklės. Planuojama, kad kelio dangos sutvarkymo darbai vyks 2023–2024 m.

Vidutinis metinis paros eismo intensyvumas valstybinės reikšmės krašto kelyje Nr. 167 Smiltynė–Nida praėjusiais metais siekė beveik 1,7 tūkst. automobilių per parą. Tačiau liepos–rugpjūčio mėnesiais eismo intensyvumas išauga iki daugiau kaip 3 tūkst. automobilių per parą.

Atskiri valstybinės reikšmės krašto kelio Smiltynė–Nida ruožai, vadovaujantis Rekonstruotinų ir remontuotinų valstybinės reikšmės kelių ruožų vertinimo ir prioritetinės eilės sudarymo metodika, yra įtraukti į tvarkytinų ruožų sąrašus. Kelių direkcija tvarko krašto kelius pagal viešai paskelbtas prioritetines eiles ir atsižvelgdama į Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšas, pažymima LAKD pranešime. Vieniems ruožams, esantiems prioritetinėje eilėje, jau sudarytos sutartys, pagal kurias jie bus rekonstruojami, kitiems ruožams skelbiami viešieji pirkimai projektams parengti, vyksta projektavimas, atliekami tyrimai, taip pat vykdomi rangos darbų viešųjų pirkimų konkursai.

Pasak kelininkų, tvarkytinų krašto kelių prioritetinė eilė sudaryta specialia įranga atlikus kelių būklės įvertinimą ir atsižvelgus į metodikoje nustatytus kriterijus: kelio dangos būklę, bendrą eismo intensyvumą, krovininio transporto eismo intensyvumą ir kt.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

nieko tokio

tais metais visi į klaipėdą važinės per karaliaučių, bet reikės turėti kacapiškomis raidėmis išrašytą leidimą ...

:)

zdravstvui žopa novyj god. Perskaičiau ir iš karto apsišikau.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS