Rusijos diplomatai užtruko pas merą: aptarė abiems pusėms aktualius klausimus | KaunoDiena.lt

RUSIJOS DIPLOMATAI UŽTRUKO PAS MERĄ: APTARĖ ABIEMS PUSĖMS AKTUALIUS KLAUSIMUS

Rusijos Federacijos generalinis konsulas Aleksandras Gračiovas baigė savo darbą Klaipėdoje ir, lydimas taip pat kadenciją baigiančio Rusijos nepaprastojo ir įgaliotojo ambasadoriaus Aleksandro Udalcovo, atėjo atsisveikinti su Klaipėdos meru Vytautu Grubliausku.

Pasitikęs svečius tarpduryje, meras neištiesė jiems paspausti rankos. Kaip dabar įprasta, su kiekvienu jų V. Grubliauskas pasisveikino susidauždamas alkūnėmis. Tai tapo juokingu netikėtumu, o pats mandagumo vizitas išsitęsė į maždaug valandos pokalbį.

Kaip reikalauja protokolas, A. Gračiovas atvyko atsisveikinti su miesto, kuriame rezidavo, galva.

Vietoj planuoto pusvalandžio Rusijos Federacijos oficialūs asmenys mero kabinete užtruko valandą ir taip sujaukė iš anksto suplanuotą darbotvarkę. Visi kiti susitikimai ir pasitarimai gerokai vėlavo.

Pokalbis užtruko todėl, kad susitikimo metu ne tiek sakytos atsisveikinimo kalbos, kiek paliestos abiem pusėms aktualios temos.

V. Grubliauskas paprašė rusų diplomatų padėti rasti būdų gauti tikslesnę informaciją apie sergamumo COVID-19 situaciją Kaliningrado srityje. Kol kas Lietuvą pasiekiančios žinios piešiamos rožinėmis spalvomis. Diplomatai žadėjo pagelbėti gauti tikslių žinių iš kaimyninės srities.

Kitas aktualus klausimas – kitų metų vasarį pasibaigsiančios Kaliningrado srities ir Klaipėdos bendradarbiavimo sutarties pratęsimas. Kalbėta ir apie abiem pusėms aktualius Lietuvos ir Rusijos regionų bendradarbiavimo klausimus.

Prieš atsisveikindami Rusijos diplomatai paprašė pagalbos derinant aktualų klaipėdiečiams klausimą.

Pasirodo, Lietuviškosios 16-osios divizijos atminimui skirta skulptūra karių kapuose jau yra avarinės būklės. Rusijos pusė norėtų jį remontuoti savo lėšomis, bet tam reikia Lietuvos valdžios sutikimo. V. Grubliauskas patikino šiuo klausimu darysiąs, ką gali.

Išsiskirdami diplomatai ir V. Grubliauskas apsikeitė suvenyrais.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Zenono Paradoksas

Diplomatai - diplomatais, vadovai - vadovais, tačiau prie ko čia tamsta?

zenonas išpriekulis

Seniui, < šiaip Lietuvoje yra vartojama Lietuvių kalba. Jūsų "angažuotas" turi įvairių prasmių, viena iš Jų iš anksto susitikti. Tai su tokio aukšto rango darbuotojais susitinkame susitarę iš anksto. Aš esu vienas iš tų, kurio rusai nepuola ir su kaimynais gyvenu draugiškai. Turiu ir nuotraukų. Žvangant ginklams teisingumo Lietuvoje neieškok, visiškas teisinis nihilizmas.

Senis

Angažuotas zenonelis primityvas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS