Dingusi elektra „išjungė“ kai kuriuos Klaipėdos šviesoforus | KaunoDiena.lt

DINGUSI ELEKTRA "IŠJUNGĖ" KAI KURIUOS KLAIPĖDOS ŠVIESOFORUS

Penktadienio rytą uostamiestyje trumpai dingusi elektra sutrikdė ir eismą. Vienoje judriausių miesto sankryžų vairuotojai turėjo būti itin atsargūs – neveikė šviesoforas. Ne tik joje, bet ir dar vienoje, esančioje Smiltelės gatvėje, mirksėjo geltona šviesoforo akis.

Paprastai Taikos pr. ir Smiltelės g. sankryžoje eismas būna aktyvus visą dieną.

Penktadienio rytą šioje sankryžoje neveikė šviesoforas, o kiek toliau pavažiavus Smiltelės g. pasitiko dar vienas, mirksintis tik geltonai.

Nors vairuotojams tai ir sukėlė nepatogumų, tačiau viskas sutvarkyta buvo maždaug po valandos.

„Neveikė ir šviesoforai, ir visas kitas apšvietimas, gyventojai taip pat trumpam buvo likę be elektros“, – konstatavo bendrovės „Gatvių apšvietimas“ vadovas Algimantas Laurinavičius.

Bendrovės LESTO atstovas Ernestas Naprys informavo, jog penktadienio rytą minėtose apylinkėse buvo užfiksuotas elektros tinklų gedimas. „Avarinis gedimas buvo užfiksuotas ryte, mūsų komanda viską sutvarkė per mažiau nei valandą“, – sakė Ernestas Naprys.

Dėl trumpo jungimosi elektros energijos sutrikimus pajuto daugiau nei 2 tūkst. vartotojų. „Tai galėjo būti ne tik butai, bet ir įvairūs verslo objektai“, – pastebėjo atstovas.

Elektros energijos tiekimas sutriko apie 8.30 val., o atkurtas buvo maždaug 9.15 val.

„Įvyko trumpasis jungimas vienoje iš kabelinių linijų. Visų pirma, darbuotojams reikėjo atrasti, kurioje iš linijų yra gedimas, tada ją išjungti iš tinklo schemos ir nukreipti aplinkinėmis linijomis“, – aiškino E.Naprys.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS