Sakurų parke darbus baigti trukdo oras | KaunoDiena.lt

SAKURŲ PARKE DARBUS BAIGTI TRUKDO ORAS

Tarp Žvejų rūmų ir Klaipėdos Naujosios apaštalų bažnyčios, maždaug hektaro dydžio teritorijoje, jau keletą mėnesių yra beveik įrengtas Sakurų parkas. Beliko apželdinti žole ir pabaigti sutvarkyti takus, tačiau tam trukdo per žema oro temperatūra.

Anot Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vadovės Ingos Kubilienės, realiai šios erdvės estetiką bus galima įvertinti tik tada, kai sužydės sakuros.

„Jau atrodė, kad pavasaris čia pat, o ėmė ir užsnigo, reikėjo žolę užsėti, bet yra per šalta. Be to, reikia 5–7 laipsnių šilumos, kad galėtume sutvarkyti tarpus tarp akmenų ties tvenkiniu. Tad laukiame šiltesnio oro ir parko užbaigimą planuojame ne kovo, o balandžio mėnesį“, – teigė I. Kubilienė.

Parko įrengimo darbai faktiškai pabaigti. Įrengti pėsčiųjų takai, sutvarkytas tvenkinys ir sala jame, pastatyta vaikų žaidimų aikštelė, tualetas, pasodintos sakuros, kiti želdiniai.

Laukiame šiltesnio oro ir parko užbaigimą planuojame ne kovo, o balandžio mėnesį.

Suformuotas įėjimas į parką, sudėti mažosios architektūros elementai.

Šioje teritorijoje gruntas buvo nestabilus, todėl kuriam laikui teko stabdyti darbus, tikslinti projektą, stiprinti gruntą, įrengti papildomą drenažą.

Pagal projektą, penkialapio sakuros žiedo formos tvenkinio viduryje buvo įrengta nedidelė, augalais apsodinta sala su japoniška pušimi ir tradiciniam japoniškam sodui būdingu akmeniniu žibintu.

Šalia tvenkinio atsirado poilsio aikštelė su suolų ir lauko akmenų kompozicija, taip pat čia įrengtas stacionarus tualetas.

Pasodinus apie 50 dviejų rūšių sakurų, kalninių juodųjų pušų, azalijų, rododendrų ir kitų augalų, vietoj buvusio pelkyno, kuriame ne taip seniai perėjo vandens paukščiai, atsirado nauja patraukli poilsio erdvė klaipėdiečiams.

Tiesa, ji kol kas dar oficialiai neatverta, aplinkui tebestūkso statybinės tvoros.

Sakurų parko projektas kainavo daugiau nei milijoną eurų.

Tad neseniai žaliavusios laukinės pievos vietoje atsirado nedidelis jaukus parkas poilsiui, manoma, kad visas jo žavesys atsiskleis, kai pražys sakuros.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Apie sakuras

Šlykštu. Išsigimėlių hibridų propaganda. Šitaip niokojama vietinė kultūra. Iššvaisttėte pinigus iš mokesčių mokėtojų surinktus. Tos sakuros nudvvės kaip ir visos hibridinės trumpalaikės šlindros prie jūros. Tik bėda. Karu dar ir užterš mumms aplinką. Todėl. Griežtai. Rauti lauk su šaknimis sakuras. Neatidėliotinai. Griežtai. Sudegint.

Bbrrr

Vietoje unikalaus gamtos kampelio įkišo išsigimėlių kultūros propagandos variantą. Už tai yra baudžiamoji atsakomybė.

Dalia

Neužtenka pasodinti, reikia ir nuolatinės priežiūros. Tame parke, prie Bigo , pasodino gražių medelių, bet didžioji dalis išmirė, nesjų niekas nelaistė ir šiaip tą parką apleido.Matomai blogai buvo atlikti drenavimo darbai, tai po lietaus, vaikai net negalėdavo prie įrengimų prieiti. Manau, kad tokios pat bėdos kartosis ir šiame parke. O su šunimis po tokius parkus yra draudžiama vaikščioti. O už šunų nepriežiūrą visose šalyse yra labai didelės baudos. Todėl jų šeimininkai kruopščiai surenka šunų išmatas. Tuo turi pasirūpinti miesto tvarkymo skyrius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS