Sėkmė „Knygų ekspertų kovose“ | KaunoDiena.lt

SĖKMĖ „KNYGŲ EKSPERTŲ KOVOSE“

  • 0

Eduardo Balsio menų gimnazijos mokiniai tapo knygų ekspertais. Net trys moksleivių komandos puikiai pasirodė Klaipėdos miesto ir apskrities bendrojo ugdymo mokyklų 5–10 klasių mokinių projekte – konkurse „Knygų ekspertų kovos“.

Ruošdamiesi konkursui mokiniai perskaitė po tris grožinės literatūros knygas ir kaip ekspertai paruošė jų reklamas.

Konkurso metu ne tik dalyvavo protmūšyje, bet ir sėdėjo „rašytojo kėdėje“, atpažino ir interpretavo daiktus, pabirusius iš knygų, netgi kūrė interviu su renginiuose dalyvavusiomis rašytojoms Ilona Ežerinyte ir Sondra Simana.

Menų gimnazijos 5–6 klasių mokinių komanda – Emilija Budrikytė, Petras Džervus, Aronas Ruminas, Gabija Karsokaitė, Tėja Valantinaitė – konkurse iškovojo „Siužeto sprinterių“ nominaciją.

7–8 klasių moksleivės – Patricija Soldatkina, Ieva Kavaliauskaitė, Urtė Vaitkutė, Vaiva Čėsnaitė ir Kotryna Rudė – pelnė „Reklamos vizionierių“ vardą.

O aukščiausius įvertinimus gavo 9–10 klasių komanda – Vakarė Auškalnytė, Kamilė Jasiūnaitė, Jorė Šukytė, Indraja Šimkūnaitė, Gerda Kveragaitė, „Knygų ekspertų“ kovoje laimėjusi II vietą ir „Siužeto sprinterių“ nominaciją.

Konkursui mokinius įkvėpė gimnazijos lituanistės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS