Siūlo steigti naują viešąją įstaigą | KaunoDiena.lt

SIŪLO STEIGTI NAUJĄ VIEŠĄJĄ ĮSTAIGĄ

Jei Klaipėdai būtų suteiktas 2022 m. Europos kultūros sostinės titulas, projektui įgyvendinti reikėtų įkurti naują viešąją įstaigą. Tokiam siūlymui bus prašoma pritarti miesto tarybos.

Viešoji įstaiga „Klaipėdos šventės“ ir miesto savivaldybė rengia antrojo etapo paraišką 2022 m. Europos kultūros sostinės titului gauti.

Pastaroji tarptautiniam ekspertų vertinimui bus pateikta vasario pabaigoje. Finaliniame etape Klaipėda varžysis su Kaunu.

Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis informavo, kad antrojo etapo paraiškoje reikia atsakyti į klausimą, kokia yra projekto veiklos valdymo ir įgyvendinimo struktūra, nurodyti, ar bus steigiama atskira įstaiga.

N.Lendraitis pabrėžė, kad Klaipėdos – Europos kultūros sostinės 2022 m. projektas – ilgametis. Jei pavyktų laimėti, darbus reikėtų pradėti jau šiemet. Pasirengti ir įgyvendinti juos truktų šešerius metus. Tad darbo grupė nusprendė, kad būtina steigti atskirą viešąją įstaigą.

Ši atliktų visus pasirengimo, įgyvendinimo bei tęstinumo užtikrinimo veiksmus, rūpintųsi, kaip pritraukti viešuosius ir privačius finansus, palaikytų ryšius su tarptautiniais partneriais, atliktų kitas su projekto įgyvendinimu susijusias funkcijas.

Atkreiptas dėmesys, kad įstaiga turėtų dirbti ir dvejus metus po to, kai bus įgyvendintas projektas, kad būtų išlaikytas veiklų tęstinumas.

„Viešoji įstaiga būtų steigiama tik laimėjimo atveju. Prašysime miesto tarybos pritarimo“, – tvirtino vedėjas.

Pasak N.Lendraičio, įsivaizduojama, kokia turėtų būti viešosios įstaigos struktūra, padalinių skaičius, tačiau kol kas skaičiuoti, kiek visa tai kainuotų, nesiimama.

„Turtiniai ir neturtiniai įnašai būtų aptarti steigimo akte, nuostatuose. Pastarieji taip pat būtų teikiami tvirtinti miesto tarybai“, – pasakojo vedėjas.

N.Lendraitis teigė, kad, pasibaigus Klaipėdos – Europos kultūros sostinės 2022 m. projektui, viešoji įstaiga galėtų būti pervadinta ir dirbti su kitais projektais.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

patirtis - 2 kaip įsisavinti pinigus ? :)

Tačiau įdomiausia yra tai, kad ta VšĮ „Lietuviškos šventės“ suburta kompetentinga viešinimo komanda – tai Telšių kultūros įstaigose bei Savivaldybėje dirbantys asmenys: Žemaitės dramos teatro viešųjų ryšių specialistai L. Normantas ir D. Kazlauskienė, Telšių kultūros centro archyvarė (oficiali „Telšių – Lietuvos kultūros sostinės“ renginių fotografė!) S. Gailiuvienė, Telšių kultūros centro dailininkė-scenografė Aušra Misiūrienė, Telšių rajono savivaldybės administracijos vyr. kompiuterinio tinklo specialistė Audronė Barkė. Klausimas: kam reikėjo tarpininkų iš Klaipėdos, kad prie vieno stalo susodintų telšiškius specialistus, kurie ir taip galėjo prie jo susėsti, parengti viešinimo strategiją, veiksmų planą ir sutaupyti biudžeto pinigus?! Dabar išleista 2 500 Eur, kuriuos buvo galima panaudoti, tarkime, jau minėtai renginio „Sugrįžimai“ transliacijai lauke įrengti. Dar geriau – už tą sumą būtų buvę galima transliuoti lauke netgi 5 Kultūros sostinės renginius!

patirtis - 1 kaip įsisavinti pinigus ? :)

Geležinė logika: Petras samdo Joną, kad Jonas nusamdytų Petrą ---- Tam, kad žinia apie šiemet vyksiančius renginius Žemaitijos sostinėje pasiektų kuo daugiau žmonių, Telšių kultūros centras sudarė sutartį su Klaipėdoje registruota VšĮ „Lietuviškos šventės“. Ši įstaiga už 2 500 Eur įsipareigojo parengti „Telšių – 2016 m. Lietuvos kultūros sostinės“ viešinimo strategiją bei viešinimo planą, suburti kompetentingą viešinimo komandą, ją apmokyti, parengti pasiūlymus rėmėjams, tarpininkauti pasirašant bendradarbiavimo, rėmimo sutartis, derybose. Ir visa tai žadėjo atlikti iki balandžio 30 d. Taigi, renginiai prasideda, o viešinimo strategijos vis dar nėra.

matyt reikia įsisavinti piniguus

Jau ir taip dvi institucijos dubliuojasi: kultūros skyrius ir Klaipėdos šventės. Tai dar negana. Užsimanė steigti dar vieną. O kultūros kaip nėra taip nėra.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS