Šiųmetis Klaipėdos šviesų festivalis – be ažūrinių arkų tunelio | KaunoDiena.lt

ŠIŲMETIS KLAIPĖDOS ŠVIESŲ FESTIVALIS – BE AŽŪRINIŲ ARKŲ TUNELIO

Paaiškėjo, kada vyks šeštasis Klaipėdos šviesų festivalis. Panašu, kad šiųmetis renginys smarkiai skirsis nuo dviejų pastarųjų – nuspręsta atsisakyti visoje šalyje ir užsienyje pagarsėjusio italų projekto.

Šįsyk mėgautis šviesomis bei išskirtiniais renginiais senamiestyje žiūrovai galės tris žiemos vakarus – vasario 14–16 d. nuo 18 iki 23 val.

Šeštajame Klaipėdos šviesų festivalyje "Atgyja paveikslai" lankytojai išvys daugiau nei trisdešimt šviesos ir garso instaliacijų.

Šventės organizatoriai visas detales žada atskleisti jau artimiausiu metu, pabaigus derinti festivalio programą bei patvirtinus biudžetą.

Pernai pagrindinį festivalio projektą "Širdis" pristatė italų kompanija "Mariano Light", 2018-aisiais tie patys kūrėjai pirmą kartą Lietuvoje nustebino žiūrovus savo "Šimtmečių vartais".

Tiesa, viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" direktorius Romandas Žiubrys patikino, kad pasisekimo sulaukusio arkų tunelio šiemet nebus. Žiūrovų laukia nauji projektai.

Skaičiuojama, kad festivalį kasmet aplanko keliasdešimt tūkstančių klaipėdiečių ir miesto svečių. Panašu, kad smalsuolių nestigs ir šiemet.

Jau sujudo kelionių organizatoriai, į Klaipėdos šviesų festivalį pardavinėjantys kelialapius iš Šiaulių, Panevėžio.

Pati šventė lankytojams nieko nekainuoja, tačiau atvykėliams teks padengti kelionės išlaidas.

Praėjusiais metais renginio biudžetas siekė 290 tūkst. eurų.

Festivalį finansuoja Klaipėdos savivaldybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Laima

Bambekliai, nedaro- blogai, daro , vėl blogai, galú gale, apsispręskit ko norit . Kodėl negalit pasidžiaugti, matai, kažkam eglė kreiva , nepatiko ir ledas :) juokinga. Sugalvokit patys kažkà ir pasiúlykit, gal tada nustosit verkšlent !!!

Tai

Nieko gero ir nebus, eglė kreiva šleiva buvo, ledas irgi tai ir festivalis bus nieko gero, praeiti tikrai buvo labai gražūs

Nina

Neburbekite
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS