Šiurpinantys vaizdai: uostamiesčio daugiabučių kiemas virto sąvartynu | KaunoDiena.lt

ŠIURPINANTYS VAIZDAI: UOSTAMIESČIO DAUGIABUČIŲ KIEMAS VIRTO SĄVARTYNU

Minijos gatvės kelių daugiabučių kiemas virto sąvartynu – per šventines dienas gyventojai sutempė į kiemą tokią krūvą šiukšlių, kad vaizdelis tapo pribloškiantis.

Mašinos užtvėrė kelią

„Mieli kaimynai, neužstatinėkite geltonos linijos savo transporto priemonėmis, nes įprastą kartą neišvežamos šiukšlės, kai netoliese kiti konteineriai yra pustuščiai. Ir jūs toliau kraunate į perpildytus konteinerius. Ar jums malonus toks vaizdas?“ – socialiniame tinkle kaimynus mėgino sugėdinti vienas gyventojas.

Žmogus nurodė adresą, kur šiuo metu sunešta įspūdingo dydžio šiukšlių krūva – Minijos gatvės 130C, 130B ir 130A namų kiemas.

Gyventojas užfiksavo ir paviešino dviejų automobilių „Volvo“ ir „Opel“ valstybinius numerius. Šių mašinų savininkai automobilius paliko taip, kad šiukšlių vežėjai negalėjo privažiuoti ištuštinti konteinerių.

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) atstovas Arūnas Liubinavičius tikino, kad jei gyventojai nepakeis savo elgesio, tokia situacija gali pasikartoti ir po Naujųjų metų.

„Užuot vienas kitą sveikinę su šventėmis, turime žiūrėti pro langus į šiukšles. Patys žmonės savo kiemus „pasipuošė“ ne kalėdinėmis eglutėmis, o šiukšlių krūvomis. 90 proc. atvejų, kai gavome skundų dėl neištuštintų konteinerių, yra susiję su tuo, kad atliekų vežėjų mašinos negalėjo privažiuoti prie konteinerių“, – patikino A. Liubinavičius.

Arūnas Liubinavičius. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pasiūlė sankcijas

KRATC atstovai tokias situacijas fiksuoja dešimtmečiais.

„Mums rūpi tvarkingų gyventojų nusiskundimai. Prieš šventes rengėme informacinę kampaniją ir viešinome perspėjimus, kad miestiečiai neužstatytų automobiliais konteinerių. Yra nuogąstavimų, kad tokios situacijos pasikartos ir po Naujųjų metų. Todėl dar kartą perspėjame gyventojus“, – sakė A. Liubinavičius.

Tai yra mūsų visuomenės bėda.

Viena gyventoja pasiūlė, kad už papildomą atliekų vežėjo reisą į šį kiemą turėtų sumokėti dviejų mašinų, kurios užtvėrė kelią prie konteinerių, savininkai.

„Tik taip galima priversti laikytis taisyklių. Aborigenai, prisipirko mašinų ir stato taip, kad kitiems vietos nelieka. Svarbu, kad aš pasistačiau. Kada išmoks žmogiškumo? Ar tai ne visiems duota?“ – piktinosi gyventoja.

Sieks, kad nubaustų

A. Liubinavičius paaiškino, kad atliekų vežėjai visada apie tokius atvejus praneša arba policijai, arba Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui.

„Tai yra mūsų visuomenės bėda. Visiems reikia būti atsakingiems. Bet policija per šventes nepajėgi važinėti į visus uostamiesčio kiemus, kad surastų štai tokius vairuotojus. Kaimynai patys gali fiksuoti pažeidimą ir siųsti nuotrauką Viešosios tvarkos skyriui“, – sakė A. Liubinavičius.

Pranešant apie pažeidimą, būtina pažymėti kelis faktus – kur tiksliai yra objektas, kokiu laiku tai fiksuojama, taip pat būtina pažymėti, kokio pobūdžio pažeidimą žmogus įtaria.

„Negaliu patvirtinti, ar būtent šių mašinų savininkai tikrai sulauks baudų, bet dėl to tikrai imtasi žingsnių“, – priminė A. Liubinavičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (34)

Algis

Situ izgamu mas.turi nutempti.Taip daro besmegeniai ir palaiko kai kurie besmegeniai tokius

Daugiabučio gyventojui

Ar kartais nebus kaip tokiuose posakiuose:,, kas ant kito sako, apie save pasisako", arba:,, juokiasi klozetas, kad smirda tualetas"!

kas gali paneigti

kad KRATCas kur dirba partinių gaujų giminės, draugai,geri pažystami ir t.t., specialiai patyliukais vykdo kenkiantį Vaitkui planą. Taigi byra senoji valdymo schema ir atėjo naujoji? Tas pats su kitom miesto savivaldybei priklausančiom įmonėm. Manot jie su džiaugsmu sutiko ,,svetimų" atėjimą, kuomet visi plovimai ir įsisavinimai buvo gražiai metų metais suderinti? O dėl ko Vaitkus su nauja taryba nuolankiai sutiko su kainų kėlimu gyventojams beveik visose paslaugų miestui teikimo srityse? Tuo metu kuomet vyksta kuro pigimas!:D Pagalvokit. Jie mano kad taip šitie ciniški niekšeliai su juo sutiks draugaut..:D ir net neįtaria kad su nešvarumais kad ir ką darytum nieko nepasieksi. Vistiek permes:D Nebent nupirksi. Bet tikrai ne su bilietų, paslaugų ir kt. kainų kėlimais..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS