Skulptūrų parką apjuosė tvora: vyks archeologiniai tyrinėjimai | KaunoDiena.lt

SKULPTŪRŲ PARKĄ APJUOSĖ TVORA: VYKS ARCHEOLOGINIAI TYRINĖJIMAI

Skulptūrų parkas ruošiamas rekonstrukcijai – rangovai jau ėmė statyti tinklinę tvorą išilgai viso parko. Tokių užkardų prireikė dėl to, kad ruošiamasi archeologiniams tyrinėjimams.

Klaipėdos mieste Skulptūrų parkas apima 10 ha teritoriją. Jo rekonstrukcija turėtų vykti trimis etapais.

Miestiečiai, išvydę tveriamą tvorą, stebėjosi – nebegalės nevaržomai pasivaikščioti parke. Tačiau rangovai vis dar yra palikę kelias laisvas vietas ties pėsčiųjų takeliais.

"Prasidėjo Skulptūrų parko tvarkymo darbai, todėl rangovai planavo visą parką apsitverti. To reikia tam, kad pėstieji nevaikštinėtų tose vietose, kur vyks archeologiniai tyrinėjimai. O tai juk yra buvusios kapinės. Nebūtų gerai, jei, atvėrus kapavietes, kas nors vaikštinėtų", – paaiškino Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausioji patarėja Inga Kubilienė.

Nebūtų gerai, jei, atvėrus kapavietes, kas nors vaikštinėtų.

Projekto sprendinius numatoma įgyvendinti trimis etapais. Pirmajame etape turėjo būti šalinami želdiniai.

"Tačiau iš 500 numatytų šalinti medžių skaičius sumažėjo. O šiuo metu medžių kirtimas jau nebegalimas, galima šalinti tik krūmus ir sausuolius. Vadinasi, reikės medžius šalinti rugpjūtį", – pasakojo I.Kubilienė.

Pirmąjį etapą žadama įgyvendinti per 10 mėnesių. Antrąjį ir trečiąjį etapą – per 11 mėnesių.

Vis dėlto planus teko keisti. Kol laukiama leidimų kirtimui, bus imamasi kitų darbų.

"Bus demontuojama senoji infrastruktūra, perkeliamos trys skulptūros, įrengiamas pėsčiųjų takų tinklas, įrengiama net 920 kvadratinių metrų vaikų žaidimų aikštelė, vietoje dabartinės šunų vedžiojimo aikštelės įrengiama krepšinio aikštelė", – darbus vardijo I.Kubilienė.

Dar numatyta šalia sporto aikštelės įrengti lauko treniruoklius.

"Reikės sutvarkyti vandentiekio tinklus, įrengti laistymo sistemą. Bus įrengiama nauja elektros instaliacija apšvietimui", – priminė I.Kubilienė.

Parke atsiras pastatomas konteinerinis tualetas, bus įrengiamas vaizdo stebėjimas, statomi nauji mažosios architektūros elementai.

Antruoju etapu bus pastatomi nauji simboliniai vartai iš Liepų ir K.Donelaičio gatvių pusių.

Taip pat bus įrengiamas memorialas prie Trilapio gatvės, remontuojamas gynybinis šansas, įrengiama Gerlachų šeimos kapavietė, pastatomi akmeniniai atminimo ženklai – kryžiai.

Trečiajame etape numatoma sutvarkyti želdinius – pasodinti medžius, krūmus, gėlynus, įrengti veją, pastatyti informacinius stendus, įrengti parko aptvėrimą – numatyta 0,9 m aukščio segmentinė tvora nuo Trilapio ir S.Daukanto gatvių.

Darbus atlieka įmonė "Plungės lagūna".

"Projekto vertė – be vieno euro trys milijonai", – patikslino I.Kubilienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Nepatinka Grigeo

Nežinau skvero mintis gal ir nebloga, na bet jau taip šudarankiškai padaryti kiti dalykai pvz suoliukai, net lentos kitur iki galo nenudažytos, tepė kur pataikė. Ar taip sunku nueiti savivaldybės atstovams ir parodyti visus brokus? Dabar vėl tiek patiems šudarankiams duos daryti.. Vėtrungėj irgi tie patys šudarankiai darė.. ,kai esi draugas ir nubyra kapeika, nesimato matyt tie brokai :))

Tikrovė

Kapai buvo iškelti, kas norėjo - iškėlė. Nieko aklai nebuvo daroma. Būkim biedni, bet teisingi. Dabar yra geriau? Niekas net nebesiklausia.

Baisu

Pirmiausia reikėtų apgailestauti ir melstis atleidimo,davus paredyma sunaikinti kapinės,tai sovietmecio komunistų darbas,o juk yra ir parašai ir buve žmonės.O dabar dar sumąstė kaulelius išniekinti....nėra atleidimo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS