Smiltynės laukia permainos | KaunoDiena.lt

SMILTYNĖS LAUKIA PERMAINOS

  • 12

Tęsiame rubriką "Klausk miesto valdžios drąsiai". Į klaipėdiečių klausimus atsako uostamiesčio savivaldybės administracijos atstovai.

– Kada ir kokie infrastruktūros pokyčiai numatomi Smiltynėje? Ar atsiras daugiau komforto poilsiautojams?

Strateginio planavimo skyriaus vedėja Indrė Butenienė, Tarptautinių ryšių ir ekonominės plėtros skyriaus vedėja Jurgita Činauskaitė:

– Klaipėdos miesto 2019–2021 m. strateginiame veiklos plane yra numatyta nemažai pokyčių Smiltynės infrastruktūros srityje. Įvardysime pagrindines, kurios aprėpia ir dalį smulkesniųjų.

Pirmiausia planuojama demontuoti antžemines dalis ir įrengti konteinerinius tualetus su išgriebimo duobėmis buvusių stacionarių tualetų vietose Smiltynės g. 33 (prie Naujosios perkėlos), taip pat prie turistinių traukos objektų. Šiuo metu baigiamas rengti techninis projektas.

Taip pat numatoma atnaujinti atraminę apsauginę įėjimo į paplūdimį prie Smiltynės gelbėjimo stoties sienutę. Jau parengtas techninis projektas. Dėl įgyvendinimo bus sprendžiama sudarant 2020 m. savivaldybės biudžetą.

Planuojamas ir 2018-aisiais parengtos Smiltynės turizmo ir rekreacijos schemos priemonių įgyvendinimas, rengiamasi pirkti Smiltynės miško parko koncepciją.

Numatyta Smiltynės gatvės nuo Senosios perkėlos iki Lietuvos jūrų muziejaus rekonstrukcija, pritaikant ją tik bemotoriam ir aptarnaujančiam transportui.

Bus rekonstruotas dviračių takas nuo centrinio paplūdimio (gelbėjimo stoties) iki pietinio paplūdimio ir naujai įrengtas tarp Senosios ir Naujosios perkėlų. Tiek šie, tiek pėsčiųjų takai bus apšviesti.

Taip pat numatoma rekonstruoti automobilių stovėjimo aikšteles prie Senosios perkėlos ir pietinio paplūdimio. Čia bus įrengti elektromobilių įkrovikliai. Atliekų konteinerius pakeis požeminės šiukšlių surinkimo aikštelės.

Planuojama rekonstruoti Smiltynės krantinę bei Senosios perkėlos teritoriją. Atnaujinta bus ir Smiltynės gelbėjimo stotis. Čia numatyta galimybė vystyti maitinimo bei sveikatos priežiūros veiklas.

Numatoma paplūdimiuose įrengti tinklinio, diskgolfo aikšteles ir poilsio zonas, rekonstruoti krepšinio aikštelę, sukurti ir įrengti apžvalgos edukacinius pėstiesiems skirtus maršrutus "UNESCO paveldas" bei "Sveikatingumo takas", apimančius Smiltynės teritoriją. Organizuoti atviro kino vakarus. Miško keliukuose turėtų atsirasti meno ekspozicijų.

Rengiant šiuos planus, buvo įtraukta bendruomenė, verslas ir kiti suinteresuoti asmenys, kurie teikė pasiūlymus bei įžvalgas.

Be to, Lietuvos jūrų muziejus įgyvendina projektą "Baltijos jūros gyvūnų reabilitacijos centras", savivaldybė svarsto galimybes prisidėti prie šio projekto ir padengti dalį išlaidų – Smiltynės gatvės ruožui su dviračių ir pėsčiųjų takais įrengti.

– Kam dabar priklauso buvęs Vyriausiasis policijos komisariatas (Jūros g. 1) ir ką su juo planuojama daryti?

Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis:

– Lietuvos Respublikos Vyriausybė nebeplanuoja šio objekto perduoti savivaldybei. Jame planuojama įkurdinti Klaipėdos teismus.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Se

Būtų įdomu sužinoti kiek visa tai kainuos. Nujaučiu, kad tai bus eilinis taškymasis mokesčių mokėtojų pinigais. Kam reikalingas dviračių takas su apšvietimu Smiltynėje, kur beveik negyvena žmonės ? Kam reikalinga kelio iki jūrų muziejaus rekonstrukcija, jeigu tereikia pastatyti ženklą, draudžiantį transporto eismą?

To Na taip

Perteklinis medžių pjovimas ir betoninių trinkelių klojimas yra miesto valdžios skiriamasis ženklas, o tiksliau, pagrindinės biznis.

hm

Gal pradėkit nuo dviračių takų, o visa kita net nelabai būtina (na gal wc, bet su išgribimo duomėm reiškia, kad niekas nesezono metu ir nesivargins tvarkyti jų tai čia 3/4 metų tas pats kas ir be wc). O kelio iki muziejaus naikinti ("rekonstruoti") visiškai nereikia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS