Smiltynės perkėlos darbą trikdo siautėjantis vėjas | KaunoDiena.lt

SMILTYNĖS PERKĖLOS DARBĄ TRIKDO SIAUTĖJANTIS VĖJAS

  • 0

Apie būsimą vėją buvo žinoma iš anksto, todėl Smiltynės perkėla dar ketvirtadienį vakare pranešė, kad ryte iš Senosios perkėlos keltai gali neplaukti.

Penktadienį prieš pirmąjį, 7 valandos, reisą keltas atplaukė į Senąją perkėlą, bet laivo kapitonas pamatė, kad dirbti neįmanoma ir grįžo į Naująją perkėlą.

Kaip pranešė bendrovės „Smltynės perkėla“ generalinis direktorius Mindaugas Čiakas, Naujoji perkėla dirba įprastu grafiku, Senoji prieš pietus nedirbo. Po pietų tikimasi, kad vėjas rims, tad apie 13 val. keltas dar kartą bandys plaukti į keleivių perkėlą, jeigu oro sąlygos leis, darbas čia bus atnaujintas.

„Įgula yra kelte ir laukia oro pagerėjimo. Smiltynėje dirbantys žmonės ryte kėlėsi Naująja perkėla. Jie buvo informuoti apie nepatogumus iš vakaro. Per vaizdo stebėjimo kameras pats mačiau, kad apie 7.30 val. visi iš Senosios perkėlos atvažiavo į Naująją. Jūrų muziejus turi savo autobusą ir darbuotojus veža, esu matęs, kad kartu paima ir pasieniečius. Jie šalia dirba, vieni kitus pažįsta, – paaiškino M. Čiakas. – Per metus perkėla neveikia iki 10 kartų, dažniausiai tai atsitinka vėjuočiausiais vasario ir kovo mėnesiais.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS