Socialinės paramos centro vadovės ir savivaldybės ginčas: už dvasinius išgyvenimus neatlygins | KaunoDiena.lt

SOCIALINĖS PARAMOS CENTRO VADOVĖS IR SAVIVALDYBĖS GINČAS: UŽ DVASINIUS IŠGYVENIMUS NEATLYGINS

Beveik 10 tūkst. eurų – tokios neturtinės žalos atlyginimo iš Klaipėdos savivaldybės reikalavo biudžetinės įstaigos direktorė dėl, jos manymu, neteisingo tarnybinės veiklos įvertinimo. Teismas paskelbė sprendimą, pagal kurį už dvasinius ieškovės išgyvenimus atlyginti nereikės, bet teks iš naujo atlikti direktorės tarnybinės veiklos vertinimą.

Klaipėdos miesto socialinės paramos centro direktorė Diana Stankaitienė pradžioje kreipėsi į Lietuvos administracinių ginčų komisiją dėl, vadovės manymu, neteisingo jos tarnybinės veiklos įvertinimo.

Direktorė prašė panaikinti Klaipėdos mero potvarkį, kuriuo jos veikla buvo įvertinta patenkinamai ir dėl to jai neskirtas papildomas kintamas priedas prie algos.

D. Stankaitienė siekė, kad savivaldybė ne tik iš naujo atliktų jos tarnybinės veiklos vertinimą, bet ir dėl patirtų išgyvenimų išmokėtų beveik 10 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimą.

Administracinių ginčų komisija D. Stankaitienės prašymą tenkino iš dalies.

Tačiau nei Klaipėdos savivaldybės administracija, nei pati D. Stankaitienė nesutiko su Ginčų komisijos sprendimu.

Todėl Socialinės paramos centro vadovės ir savivaldybės ginčas persikėlė į teismą, į kurį kreipėsi abi suinteresuotosios pusės dėl Ginčų komisijos sprendimo panaikinimo.

Jau pirmajame teismo posėdyje D. Stankaitienė pageidavo rengti uždarus posėdžius, esą juose gali būti atskleista privačių jos duomenų.

Byla nagrinėta Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmuose, Gargžduose.

Teismas paskelbė sprendimą, pagal kurį panaikino Klaipėdos mero 2022 m. birželio 12 d. potvarkį dėl darbo pareigų pažeidimo ir įspėjimo, panaikintas ir 2023 m. kovo 1 d. mero potvarkis dėl biudžetinės įstaigos vadovo veiklos vertinimo ir pareiginės algos kintamosios dalies nustatymo, be to, teismas įpareigojo iš naujo atlikti atsakovės 2022-ųjų metinės veiklos vertinimą.

D. Stankaitienės reikalavimas dėl neturtinės žalos atlyginimo (beveik 10 tūkst. eurų) atmestas.

Iš D. Stankaitienės priteista savivaldybei sumokėti bylinėjimosi išlaidas – 715 eurų, o savivaldybė D. Stankaitienei turės sumokėti 1 815 eurų patirtas bylinėjimosi išlaidas.

Sprendimą dar galima skųsti aukštesnės instancijos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

> cha

argumentavo mėšlinas erelis :)

> cha, dergtis ir aš galiu

Cha, tu nieko negali, net dergtis, vat tau ir visas argumentas.Gime šlaužioti-niekada neskraidys

> cha , dergtis ir aš galiu

O tu ,BUKAGALVI , argumentuok ! Vargetos ilgus metus įpratę gyventi iš biudžeto ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS