Sodininkų bendrijoms – daugiau lėšų, reikalingų svarbiausiems darbams | KaunoDiena.lt

SODININKŲ BENDRIJOMS – DAUGIAU LĖŠŲ, REIKALINGŲ SVARBIAUSIEMS DARBAMS

  • 3

Beveik 100 tūkstančių eurų – tiek lėšų Klaipėdos rajono savivaldybė pagal prašymus šiemet paskirstė rajone veikiančioms dvidešimt keturioms sodininkų bendrijoms.

„Parama sodininkų bendrijoms nuosekliai augo pastaruosius metus. Ir jei prieš penkerius metus ji siekė vos 10-imt tūkstančių, tai dabar ši suma jau dešimt kartų didesnė. Matome sodininkų bėdas ir suprantame, kad joms spręsti reikalingos didesnės lėšos, todėl finansavimą kasmet ir didinome. Rajone turime išties daug sodininkų bendrijų ir džiaugiamės, kad pokalbiai su jomis, kvietimai deklaruoti gyvenamąją vietą davė rezultatą. Taip Savivaldybė surenka daugiau lėšų į biudžetą ir tuo pačiu gali kur kas didesne finansine parama remti sodininkų bendrijas ir taip prisidėti prie kokybiškesnio sodininkų teritorijų infrastruktūros tvarkymo“, – sakė Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Sodininkams skirtos lėšos buvo panaudotos kelių priežiūros, melioracijos, vandentiekio, drenažo, laistymo sistemų remonto, priešgaisrinių tvenkinių tvarkymo ir kitiems darbams atlikti.

Finansinė parama bendrijoms teikiama pagal Klaipėdos rajono sodininkų bendrijų specialiąją rėmimo programą.

Klaipėdos rajono savivaldybės inf.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

r

tai kad ten daug jaunimo perka sodus ir persidaro gyvenimui,bega is brangaus miesto,mano gatveleje per metus isikure dvi jaunos seimos

Anonimas

reikia GLUSAM ! arba NAUJIEM KAIMIECIAM !

Anonimas

Kam reikalinga tokia tarybmečio atgyvena kaip s/b?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS