Sodininkų bendrijoms – daugiau paramos | KaunoDiena.lt

SODININKŲ BENDRIJOMS – DAUGIAU PARAMOS

  • 6

Klaipėdos rajone sodininkų bendrijoms suteiktas bendras plotas − 1858,63 ha ir, pagal Registrų centro duomenis, įregistruoti 19 832 sklypai. Atsižvelgiant į tai, kad dar yra nemažai neprivatizuotų sodininkų teritorijos  sklypų, tai jų skaičius turėtų būti dar didesnis.

Šiuo metu rengiamas Savivaldybės sodininkų bendrijose esančių kelių (gatvių) perdavimo–priėmimo savivaldybei valdyti tvarkos aprašas. Aprašu siekiama užtikrinti Klaipėdos rajono savivaldybės sodininkų bendrijose esančių vietinės reikšmės vidaus kelių bei gatvių gerą būklę ir optimalų Kelių priežiūros ir plėtros programos, Savivaldybės biudžeto lėšų, skirtų vietinės reikšmės vidaus keliams bei gatvėms, tiesti (statyti), taisyti (remontuoti), prižiūrėti ir saugaus eismo sąlygoms užtikrinti, gyvenamosiose sodininkų bendrijos teritorijose. 

Šiame dokumente Savivaldybė numatys sodininkų bendrijų kelių (gatvių) ir kitos infrastruktūros įrengimo, priežiūros ir remonto darbų dalinio finansavimo galimybes, tačiau tikrai nebus galimybės perimti visų sodininkų bendrijose esančių vietinės reikšmės kelių ar gatvių.

Kelias (gatvė) galės būti perduodamas Savivaldybei, jei bus sodininkų bendrijos teritorijos bendrojo naudojimo žemėje; parengtas žemės sklypo formavimas ir pertvarkymo projektas, skirtas susisiekimo komunikacijos statiniams; kelio (gatvės) ribos atitinka teritorijų planavimo dokumentų ribas, statybos techninio reglamento nuostatas; atlikti susisiekimo komunikacijos statinio kadastriniai matavimai, bendrijos teritorijoje bendrojo naudojimo žemėje esantis kelias (gatvė) įregistruotas kaip nekilnojamojo turto objektas; suformavus kelią (gatvę) kaip inžinerinį statinį, atitinkančius galiojančių teisės aktų reikalavimus, ir įregistravus registre, taip suformuotą turtą galima perduoti Savivaldybei. Kitu atveju Savivaldybė negalės naudoti tokio turto pagal paskirtį, jį tinkamai prižiūrėti ir užtikrinti saugų eismą.

Pabrėžtina, kad sodininkų bendrijoms už kelių (gatvių) įteisinimą bus galima kompensuoti.

Automobilių kelių direkcija šiemet skiria tikslinį 85 tūkst. eurų finansavimą, tiek pat turės prisidėti Savivaldybė. Įtrauktus į vietinių kelių sąrašą kelius Savivaldybė ir prižiūrės.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Agnietė

Pagaliau buvo pastebėti ir sodininkai.Aišku ,kad jiems reikia bent kelius išasfaltuoti.Taigi žmonės vargsta kol užaugina tą derlių o pro šalį važiuojančios mašinos sukelia dulkių debesis ir derlius ,ypač vaisiai ir uogos ,labai nukenčia.O juk tie žmogeliai neša į miestą parduoti ir žmonės mieliau perka jų derlių nei atvežtinį.Todėl toji mintis dėl kelių labai aktuali ir reikalinga.

to Norma Stewart

Eik Naxui. Išsiversk frazę necendzūrinių žodžių žodyne.

Kol Sodus

valdys banditu grupuotės ir Vastybė į tą nereaguos nėra ko tuos sodus minėt.Kriminalų pasipelnymo šaltiniai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS